вівторок, 13 травня 2008 18:36

Російські націонал-більшовики радіють українській демократії

Минулого тижня в день інавгурації російського президента Дмитра Медведєва до посольства цієї країни у Києві зайшли десять представників забороненої в Росії націонал-більшовицької партії. Вони вимагали зустрічі з послом Віктором Черномирдіним.

Доки чекали, приїхав український спецназ. Ввічливо вивів інших відвідувачів консульства. Далі з націонал-більшовиками зустрівся перший радник посольства Всеволод Лоскутов — Черномирдін поїхав на інавгурацію до Москви. Він вислухав їхні вимоги й обіцяв передати у міністерство закордонних справ Росії. Наступного дня журналіст "ГПУ" зустрівся з учасником акції 25-річним Олександром Івановим.

Біля Контрактової площі у кафе "Поділ" п"ють пиво близько десятка молодих людей. Більшість із них — росіяни, які брали участь в акції. Іванов бере свій бокал, сідаємо за окремий столик.

— В Україні зараз справжня демократія, — пояснює причини проведення акції саме в Києві. — Це, мабуть, єдина така країна в СНД. Нас ніхто не затримав. Хоча за всю акцію ми не порушили жодного закону — ні українського, ні російського. Але в Москві забрали б.

Націонал-більшовики вимагають дозволити діяльність у Росії їхньої партії й переговори влади і об"єднаної опозиції — "Іншої Росії". А також визнати недійсними минулорічні вибори до Державної думи і призначити дату нових за участю всіх демократичних сил.

— Це взагалі вперше російська влада сіла за стіл переговорів з опозицією! — підвищує голос Іванов.

Після зустрічі з Лоскутовим націонал-більшовики вільно вийшли з посольства.

Непорозуміння між Україною та Росією він пояснює так:

— Російська влада сидить на нафтовій трубі й диктує незрозумілі умови таким країнам, як Білорусь та Україна. Зовнішня політика у Росії насправді дуже диктаторська. А всередині країни вони говорять, що Україна й Білорусь від нас відділяються. Але люди все розуміють.

Зараз ви читаєте новину «Російські націонал-більшовики радіють українській демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути