пʼятниця, 25 травня 2018 07:35

Президентом має стати сучасніша людина

Автор: Ірина Патлатюк
 

25 травня минає чотири роки, як Петро Порошенко переміг на виборах президента. Читачі сайту Gazeta.ua відповіли на запитання: чому не голосуватимуть за нього в березні 2019-го?

Опитування тривало з 18 до 23 травня. У ньому взяли участь 4460 людей. Майже третина вказали, що глава держави не виправдав їхніх очікувань.

– Є люди, які зберігають симпатії до Порошенка. Але тих, хто розчарувався, – більше, – каже соціолог 67-річний Євген Головаха.

– Чимало їхніх очікувань не здійснилися. Президенти в Україні мають високу підтримку в перший рік. Потім вона падає. Порошенко повторює цю динаміку. Однак він має шанс виграти вибори наступного року. Якщо проводитиме зміни, яких ждуть українці. Є й ті, хто голосує за принципом: аби не гірше. Вони теж можуть підтримати нинішнього главу держави.

Переграти Порошенка здатен харизматичний популіст. Люди починають серйозно задумуватися, за кого голосувати, лише після оголошення передвиборної кампанії. Після Майдану і за війни багато хто вважає, що має прийти людина більш сучасна, ніж Петро Олексійович.

Порошенко переміг на позачергових президентських виборах 2014 року. У першому турі набрав 54,7% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Президентом має стати сучасніша людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути