середа, 14 березня 2007 17:07

"Наша Україна" забрала мандат у депутата

Блок "Наша Україна" в Івано-Франківську позбавив мандата Івана Онуцького, 46 років, депутата міської ради. Таке рішення ухвалили на міжпартійній конференції блоку минулого тижня.

— Івана Онуцького до списку блоку "Наша Україна" подавала міська організація Народного руху України, — розповідає голова міської організації НРУ Михайло Івасютин, 57 років.

Каже, Онуцький протягом року відмовлявся входити до фракції "Наша Україна". Крім цього, нібито порушував партійну дисципліну і не голосував разом із фракцією. За те, щоб позбавити його мандата, проголосували 193 із 252 зареєстрованих делегатів конференції. Також попередили інших, аби дотримувалися рішень фракції.

— Я відмовився входити до блоку "Наша Україна", бо положення про депутатську фракцію зроблене під трьох членів політради — Михайла Івасютина, Олексія Зборовського та Олега Синютку, — пояснює Онуцький. — Запропонував вийти зі складу "Нашої України" та створити окрему фракцію Народного руху. Мене підтримали дев"ять колег із двадцяти одного.

Обіцяє боротися за своє депутатство в суді.

Народний депутат від "Нашої України" 53-річний Борис Беспалий визнає, що досвіду, як застосовувати імперативний мандат на практиці, ще ніхто не має.

— Але якщо депутата блок позбавив мандата, то він не має права брати участі в засіданнях міськради. Хіба якщо за таке рішення проголосують депутати, — вважає Беспалий.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" забрала мандат у депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути