четвер, 18 листопада 2021 07:00

Нардепу вручили підозру за середній палець у бік Зеленського

Позафракційному народному депутату 32-річному Гео Леросу Державне бюро розслідувань 11 листопада вручило підозру за хуліганство у Верховній Раді. Обвинувачують нардепа в тому, що 4 листопада показав середній палець у бік присутнього на засіданні президента 43-річного ­Володимира ­Зеленського. Зробив це після того, як йому вимкнули мікрофон. Перед цим назвав главу держави "головним зрадником".

Леросу загрожує штраф, до шести місяців арешту чи до п'яти років обмеження волі. Обиратиме запобіжний захід 18 листопада Печерський райсуд Києва. Обвинувачення наполягає на застосуванні до Лероса запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці з покладанням низки обов'язків, зокрема носінням електронного браслета.

Регламентний комітет Ради рекомендував відсторонити Лероса від участі в п'яти пленарних засіданнях.

12 листопада Леросу повідомили про ще одну підозру — за невиконання рішення суду. Нардеп за рішенням Київського апеляційного суду мав спростувати викладену в соцмережі інформацію, що порочить честь, гідність і ділову репутацію, повідомили в ДБР. Торік він опублікував відео, на якому нібито брат глави Офіса президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на державні посади. Тоді ДБР відкрило справу проти нардепа. За невиконання рішення суду прокуратура проситиме посадити Лероса під домашній арешт, повідомив сам нардеп.

Лерос — режисер, художник. На парламентських виборах 2019-го став нардепом за списком партії "Слуга народу". Був позаштатним радником Зеленського з 24 червня 2019-го до 20 березня 2020 року. 1 вересня 2020-го його виключили із фракції "СН". Він заявив з трибуни ВР, що Єрмак "телефоном роздає вказівки, на кого відкривати, закривати справи, кого призначати на державні посади, звільняти".

Зараз ви читаєте новину «Нардепу вручили підозру за середній палець у бік Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути