Ексклюзиви
середа, 13 червня 2007 18:23

Мороз відповів Ющенкові віршем

Учора на засіданні Верховної Ради її голова Олександр Мороз, 63 роки, відповів на висловлювання президента Віктора Ющенка. Той напередодні порівняв парламентську більшість із дембелями, які загулялися.

— Нам дають оцінки різні політики. От один назвав учора Верховну Раду, здається, "дембелями, що проїхали свою станцію", — каже Мороз. — Я хотів би, щоб ми не ображалися на такі висловлювання і на тих, хто це висловлює. Це звичайний єфрейторський гумор із середовища, де розум вимірюється строком служби.

Нардепи починають аплодувати і сміятися. А Мороз зачитує вірш:

"Оцінки чути звідтіля,

Чи з переляку, чи з відваги.

Здається, ніби дембеля,

А виявляється — салаги".

Далі спікер згадує про опозицію. Каже, що в її з"їздах переважно беруть участь студенти. У залі опозиціонерів немає, тому ніхто йому не відповідає.

— Так дешевше, — говорить Мороз. — Використовують дітей, щоб за їхніми спинами прорватися до влади. Діти вирішують, бути парламенту чи ні, бути єдиній державі чи не бути, бути спокою чи трагедії.

Деякі нардепи виходять із сесійної зали. У коридорі "регіонал" Ярослав Сухий, 56 років, позичає кілька мікрофонів у журналістів. Зупиняє свою колегу Людмилу Кириченко й починає про щось її запитувати. Вона говорить кілька слів і йде від Сухого.

— Куди пішла? — гукає він їй услід. — Отак ти турбуєшся про свободу слова!

Журналісти, спостерігаючи за цією виставою, сміються. Сухий повертається до них. Показує на сесійну залу і запитує, що ці "дембеля" роблять на пленарному засіданні.

Зараз ви читаєте новину «Мороз відповів Ющенкові віршем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути