середа, 07 листопада 2007 18:56

Комуністів у Львові закидали яйцями

Вшанування 90-ї річниці жовтневого перевороту у Львові закінчилося бійкою між прихильниками всеукраїнського об"єднання "Свобода" і міліціонерами. Дев"ятьох "свободівців" затримали.

Депутат Львівської міської ради 27-річний Маркіян Лопачак попросив показати документи людей у цивільному, які вели до автомобіля його однопартійця Олега Махніцького.

— У відповідь на це мене вдарили в обличчя, скрутили руки і запхали в машину, — каже Маркіян. — Ми проводили мирне пікетування біля монументу Слави. З нами у натовпі були не тільки люди зі "Свободи", а й багато невідомих. Хтось кинув у сторону комуністів яйця, міліціонери одразу почали хапати всіх підряд.

Мітинг на вул. Стрийській зібрав близько сотні прихильників Компартії. Зранку вони поклали квіти до поховань радянських воїнів на "Холмі слави" на вул. Пасічній та до могили Ярослава Галана на Янівському цвинтарі. Приблизно стільки ж прийшло і "свободівців".

— Вони вигукували образливі гасла, — скаржиться лідер львівських комуністів  Олександр Калинюк, 56 років. — Повісили якісь опудала, підписали, що це Ленін, Маркс. Десь узяли наш партійний прапор і спалили його. Разом із першим секретарем міськкому КПУ Віктором Молдаваном ми покладали квіти до монументу Слави. У цей час із натовпу в нас полетіли сирі яйця. Мені забруднили штани, Віктору — куртку. Ми написали заяву у Галицький райвідділ міліції, щоб винних притягли до відповідальності.

Під час мітингу почалася бійка між "свободівцями" і міліціонерами. Останніх було більше, ніж мітингувальників. Затримали дев"ятьох, але відпустили після написання пояснювальних. Голова Львівської міської організації "Свободи" Василь Павлюк заявив, що партія вимагатиме відставки керівника обласної міліції Михайла Цимбалюка.

Зараз ви читаєте новину «Комуністів у Львові закидали яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути