Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 17:53

Ківалов може стати міністром в уряді Тимошенко
6

Якщо буде створена коаліція Партії регонів і БЮТ, то портфелі урядовців можуть отримати такі ”регіонали”: Дмитро Табачник
Ганна Герман
Андрій Клюєв
Олександр Кузьмук
Сергій Ківалов

У середу "нашоукраїнець" Андрій Парубій, 37 років, оприлюднив список розподілу посад у Кабінеті Міністрів між Блоком Юлії Тимошенко та Партією регіонів.

— Цей документ потрапив до нас із середовища БЮТ. Це один із робочих варіантів, — каже Парубій.

За кілька годин журналісти запитали про це Юлію Тимошенко, 47 років.

— Це вони папери переплутали. Зі столу Балоги (керівник Секретаріату президента. — "ГПУ") взяли проекти урядів, коли він вів переговори з "регіонами" про створення коаліції, — жартує прем"єрка.

Парубій не говорить, хто дав йому список поділу посад. За його інформацією, коаліція БЮТу і Партії регіонів буде створена наприкінці вересня — на початку жовтня. Віктор Янукович стане головою Верховної Ради. Президентські повноваження суттєво обмежать.

Щодо більшості посад "бютівці" й "регіонали" нібито вже визначилися. Суперечка йде за міністерства економіки, вугільної промисловості та палива й енергетики. Партія регіонів на першого віце-прем"єра пропонує Андрія Клюєва. Під час виборів 2004 року він був правою рукою Віктора Медведчука.

Віце-прем"єром із гуманітарних питань стане або Дмитро Табачник, або Володимир Семиноженко. Першого "регіонал" Борис Колесніков звинуватив у крадіжках із музеїв картин і книжок.

Міністерство юстиції має очолити Сергій Ківалов. 2004-го він був головою Центральної виборчої комісії. Після другого туру виборів оголосив Віктора Януковича переможцем президентської гонки.

На міністра оборони претендує Олександр Кузьмук. Він уже був на цій посаді протягом п"яти років. 2000-го під час військових навчань ракетою поцілили в житловий будинок під Києвом, загинуло троє людей. А 2001-го ракетою збили пасажирський літак Ту-154, що летів рейсом Тель-Авів—Новосибірськ. Загинуло 78 людей.

Посаду міністра з надзвичайних ситуацій нібито обійме Нестор Шуфрич — давній соратник Віктора Медведчука. На міністра житлово-комунального господарства і будівництва є два кандидати — Володимир Яцуба та Володимир Рибак. Аграрно-промисловий комплекс може очолити Віктор Слаута, а на Міністерство культури претендує Ганна Герман — колишній прес-секретар Януковича. Охороною здоров"я опікуватиметься Тетяна Бахтєєва, міністром у справах сім"ї та молоді знову стане Віктор Корж.

Близький до БЮТу політтехнолог Тарас Березовець, 32 роки, каже, що бачив інший список із розподілом посад. У ньому є лише частина оприлюднених Парубієм прізвищ. Березовець запевняє, що Табачник в уряд не повернеться.

— Взагалі ж група Ахметова-Колеснікова фактично заблокувала переговори між БЮТ і Партією регіонів щодо створення коаліції, — додає він.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов може стати міністром в уряді Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути