вівторок, 15 грудня 2009 08:23

Керівник міліції може отримати ще

У ніч на суботу, після політичного шоу на телеканалі "Україна", міністр внутрішніх справ Юрій Луценко отримав по обличчі від нардепа-"регіонала" Нестора Шуфрича. Ще один яскравий пункт і так неординарної біографії глави МВС. І ще один привід братися за голову: що це за держава, в якій керівника міліції привселюдно й безкарно б"ють по пиці?!

Це і є держава луценків і шуфричів. Причому головний міліціонер доклався до її деградації не менше за інших.

Коли міністр Луценко так само привселюдно б"є київського мера Леоніда Черновецького, то цим він нищить авторитет — навіть не свій чи Льоні-космоса, а державного діяча як такого. І неважливо, що спонукало його до такого вчинку.

Коли Луценко напивається до чортиків, кидається на німецьку поліцію в аеропорту Франкфурту-на-Майні й кладе його на підлогу — він руйнує міжнародний авторитет. А після цього ще підкреслює жалюгідність держави, залишаючись на посаді міністра.

Коли глава МВС поспішно захищає своїх політичних соратників, яких звинувачують у причетності до педофілії чи вбивстві людини на автотрасі — він знову валить країну, бо виступає в цьому разі як її представник. Нормальна держава не може бути політично заангажованою.

Українська держава за останні роки майже зникла

Коли він зі скандалом йде із засідання у президента, демонструючи зневагу до нього, цим б"є по авторитету не Ющенка, а посади глави держави — один з її стовпів і символів. Ще гірше, коли робить це на догоду прем"єрці, й політичне виявляється головнішим за державне.

Звичайно, Луценко не одинокий у такій антидержавницькій діяльності. Її здійснює уся так звана політична еліта, яка ніяк не накрадеться, не нарозважається, не наблокується у парламенті, не насидиться на теплих посадах. Отож Українська держава за останні роки перетворилася на бутафорію. Власне, вона майже зникла. Адже завданням держави і сенсом її існування є правосуддя, виконання закону й забезпечення рівності всіх перед ним, гарантування громадянам безпеки, якісної медицини й освіти, поваги до них міліції та інших структур, відстоювання національних інтересів — наприклад, під час укладення договорів з "Газпромом". Усього цього немає.

Не може бути держави, якщо немає державних діячів. Лише політичні бізнесмени та їхня обслуга, клоуни та шоумени. Тож якщо міністр Луценко ще отримуватиме від когось по фізіономії, дивуватися не варто.

Зараз ви читаєте новину «Керівник міліції може отримати ще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути