четвер, 27 березня 2008 18:42

Дзюба закликав Януковича позбутися ненависників України

Всеукраїнський форум інтелігенції зібрався вчора в Оперному театрі. Біля сцени сидить архієпископ Греко-католицької церкви Любомир Гузар. До нього підходить Патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет. Цілує й сідає поряд.

Об 11.00 з"являється президент Віктор Ющенко, 54 роки, та голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. Прем"єрки Юлії Тимошенко немає, хоча її теж запрошували.

— Держави падають не від агресії інших держав. А від того, що втрачають історичну пам"ять, історію, забувають свою мову, — говорить глава держави.

Під час виступу він постійно кашляє, прикривається рукою. Щоразу вибачається.

— Зранку до вечора я дбаю про одне: якою б не була важкою ця демократична більшість, я все робитиму, щоб вона діяла, — каже.

До трибуни підходить академік 76-річний Іван Дзюба і говорить:

— Хочу звернутися до політиків. По-перше, перестаньте думати про наступні президентські вибори. І по-друге, звертаюся до Віктора Федоровича (Віктора Януковича в залі немає. — "ГПУ"): якщо ви хочете бути загальнонаціональним лідером, то звільніться у вашій партії від тих, хто всім серцем ненавидить Україну.

Усі аплодують. Головний лікар Клініки лазерної медицини Інституту дерматокосметології Ольга Богомолець, 42 роки, у своєму виступі звертається до президента:

— Вікторе Андрійовичу, ви кажете, що інтелігенція має говорити, а не мовчати. Але що скажеш, коли в 500 метрах від Секретаріату президента вирубують дерева і планують нове будівництво на території Жовтневої лікарні. Як на це все дивитися?

Зараз ви читаєте новину «Дзюба закликав Януковича позбутися ненависників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути