Ексклюзиви
середа, 03 грудня 2008 17:55

БЮТ і "Регіони" домовляються про посади

Депутати від БЮТу та Партії регіонів говорять, що ведуть переговори про створення коаліції та розподіл посад. Найімовірніше Юлія Тимошенко залишатиметься прем"єром, а Віктор Янукович стане головою Верховної Ради. Його партія також отримає економічний блок уряду — це майже половина посад Кабміну.

"Бютівці" визнають, що їхнє керівництво ухвалило рішення про коаліцію з Партією регіонів. Лідер останніх Віктор Янукович каже, що остаточної домовленості поки що немає. "Регіонали" не готові погодитися на те, аби урядом керувала Тимошенко.

— Я поки що не бачу, щоб процес підходив до завершення. Хоча в партії є багато людей, які сподіваються на гарний результат, — каже "регіоналка" Ганна Герман, 49 років.

За словами директора Інституту глобальних стратегій 53-річного Вадима Карасьова, перемовини про співпрацю між БЮТом і Партією регіонів можуть зірватися:

— Бо чого Партія регіонів має брати на себе відповідальність при прем"єрі Тимошенко? Якщо й буде такий варіант співпраці, то він буде направлений на видавлення Тимошенко з влади. А для чого це їй? Можна попередньо домовлятися, але щоб прийняти остаточне рішення, потрібні серйозніші зусилля.

У вересні БЮТ і Партія регіонів наближалися до об"єднання. Тоді переговори провалилися через неспроможність поділити посаду прем"єра.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і "Регіони" домовляються про посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути