Ексклюзиви
неділя, 20 травня 2007 17:04

Беспалий хоче, щоб Тимошенко вибачилася за наклепи

На початку минулого тижня "Наша Україна", "Народна самооборона" й "Українська правиця" домовилися про засади, на яких створять передвиборний блок. Однак уже наприкінці тижня лідер "Самооборони" Юрій Луценко сказав, що БЮТ і "Наша Україна" використовуватимуть на виборах адміністративний ресурс. "Нашоукраїнці" у відповідь звинуватили його в нечесній політичній боротьбі.

Про все це розмовляємо з народним депутатом від "НУ" Борисом Беспалим, 53 роки.

Ваш союзник Юрій Луценко звинувачує "Нашу Україну" в бажанні створити коаліцію з Партією регіонів.

— Усі, хто зводив наклепи на "Нашу Україну" під час виборчої кампанії 2006 року, що ми з Януковичем дружимо... Вони мають дружненько стояти на колінах і вибачатись перед усім українським людом за те, що оббрехали "Нашу Україну", — відказує нардеп. — Тому що саме з "Народного союзу "Наша Україна" немає жодного перебіжчика. Жодного!

Найбільше на минулих виборах у дружбі з "Регіонами" звинувачувала "нашоукраїнців" Юлія Тимошенко...

— Це моя позиція: ті, хто нас звинувачував, мають вибачатися.

Але "Наша Україна" провела до Верховної Ради партію Анатолія Кінаха, який би самотужки не пройшов.

— Я говорю про партію "Народний союз "Наша Україна". А Кінах потрапив у список прямо з помаранчевого Майдану. Хто тоді міг викинути одну з партій Майдану?

Луценко заявив, що "Правиці" не подобається пункт про створення після виборів єдиної партії на основі цього блоку.

— Щодо створення єдиної партії, то таке зобов"язання було ще в блоці 2002 року.

Але його не виконали.

— Хтось виконав, а хтось — ні. З десяти партій-учасниць блоку дві виконали це зобов"язання. "Солідарність" (Петра Порошенка. — "ГПУ") і "Молодіжна партія", яку очолював Юрій Павленко, саморозпустилися й увійшли до складу НСНУ.

Зараз зобов"язання щодо створення єдиної партії — це один із елементів угоди. Питання в тому, відбудеться це 2007-го чи 2008 року.

Але ідеологія в учасників блоку різна. Луценко — соціаліст зі стажем, "Наша Україна" — ліберальна партія, назва "Правиця" говорить сама за себе...

— Які актуальні політичні завдання зараз можуть роз"єднати українських демократів? Їх немає. Це — Україна за європейськими стандартами. Така, як Данія, Бельгія, Голландія, Німеччина, Швеція. Те, що нас роз"єднує — або другорядне, або це речі, які стануть актуальними через багато років.

Кажуть, що новий блок уже не буде називатися "Наша Україна"?

— Це питання дискутується. Швидше за все, у назві буде звучати: "Наша Україна". Хоча розглядають й інші варіанти. Наприклад, "Блок Ющенка".

Зараз назва в нас така: "Блок політичних партій "Наша Україна", а 2002-го називався "Блок Віктора Ющенка "Наша Україна". Тобто, вона трошки видозмінюється, але слова "Наша Україна" залишаються. Натомість довга назва буде плутати. Наприклад: "Блок Ющенка "Наша Україна"–"Народна Самооборона".

Зараз ви читаєте новину «Беспалий хоче, щоб Тимошенко вибачилася за наклепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути