пʼятниця, 13 листопада 2015 05:10

"Батьківщина" і "Самопоміч" закривають Україні дорогу в Європу

Автор: ФОТО З САЙТА www.censor.net.ua
  10 листопада під Верховною Радою зібрався мітинг. Вимагали від депутатів приймати закони для отримання безвізового режиму з країнами Євросоюзу
10 листопада під Верховною Радою зібрався мітинг. Вимагали від депутатів приймати закони для отримання безвізового режиму з країнами Євросоюзу

До 15 грудня парламент має ухвалити ще сім законів, необхідних Україні для отримання безвізового режиму з Євросоюзом. У вівторок депутати проголосували за п'ять.

Внесли правки до Кримінального процесуального кодексу щодо арешту майна. Зазнав змін і Кримінальний кодекс — щодо спецконфіскації майна, отриманого злочинним шляхом. Це стосуватиметься тільки тих, кого підозрюють у відмиванні грошей, тероризмі чи наркоторгівлі. Спецконфіскації підлягатимуть гроші й майно, отримані третіми особами від підозрюваного, лише якщо одержувачі знали або повинні були знати, що ця передача робилася, аби уникнути конфіскації.

— Зробили ще гірше, ніж було, — говорить заступник генпрокурора 39-річний Віталій Касько.

Створили Агентство з повернення та управління активами, нажитими незаконним шляхом. Дозволили адмінсудам негайно розглядати справи про примусове виселення чи затримання іноземців. Ухвалили закон, який розподіляє розслідування кримінальних справ між різними правоохоронними органами. Він обмежить повноваження Служби безпеки в досудових розслідуваннях.

З третьої спроби до порядку денного внесли на розгляд антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу. Вона стосується утисків за расовою, релігійною ознакою чи сексуальною орієнтацією. Проголосували 207 нардепів за необхідних 226. "Опозиційний блок" не дав жодного голосу, Радикальна партія — 1, група "Відродження" — 2, "Самопоміч" — 8 із 26 членів фракції.

— Торік ми обрали парламент. Утворилася проєвропейська конституційна більшість — 302 народні депутати. То чому ж зараз не назбирується бодай 226 голосів за необхідні закони для візової лібералізації? Основна причина — вражаюча ­незрілість депутатів, — каже колишній нардеп 51-річний Тарас Стецьків. — Їх обрали, бо заявляли про прихильність до євроінтеграції, вступу до НАТО. Позиціонували себе борцями з корупцією. Але коли доходить до голосування, містечкові та персональні інтереси беруть гору. "Самопоміч" не голосувала за поправку до Трудового кодексу через її лідера — львівського мера Андрія Садового. Він вийшов у другий тур виборів із націоналістом Русланом Кошулинським. Боїться, якщо його фракція проголосує за цей закон, то націоналісти це використають проти нього. Так само — з "Батьківщиною", яка не голосує, бо не проходить її закон про зниження ренти на газ. Ці люди через меркантильні інтереси можуть закрити Україні дорогу в Європу. Тому закономірно може виникнути питання дострокових парламентських виборів наступної осені.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" і "Самопоміч" закривають Україні дорогу в Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути