середа, 13 червня 2007 18:27

Янукович може звільнити Кінаха, Мельника і Слауту

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  До галереї колишніх прем’єр-міністрів України цього тижня додалися портрети Віктора Януковича та Юлії Тимошенко. Вони висять на сьомому поверсі Кабміну
До галереї колишніх прем’єр-міністрів України цього тижня додалися портрети Віктора Януковича та Юлії Тимошенко. Вони висять на сьомому поверсі Кабміну

Прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років, приїхав учора в Кабмін за півгодини до початку засідання уряду. Проте на саме засідання запізнився майже на 15 хвилин.

Коли він заходить, міністри швидко сідають на свої місця. Прем"єр-міністр зводить брови й говорить:

— Ніяких підстав для зростання ціни на хліб немає. Я питаю Слауту, міністра Мельника і міністра Кінаха: скажіть, є підстави для зростання ціни на хліб?

— Жодної немає. Дніпропетровська область... — тихо відказує віце-прем"єр із питань агропромислового комплексу Віктор Слаута, 55 років.

Янукович перебиває його і продовжує:

— Тоді дайте мені відповідь, чому вона зростає?

Прем"єр обіцяє звільнити цих міністрів на наступному засіданні, якщо ціни на хліб ростимуть і надалі.

— Хлопці, беріть і наводьте порядок разом із губернаторами, — каже він.

У залі позаду журналістів сидить голова Фонду держмайна Валентина Семенюк. Вона схвально киває головою майже на кожне слово Януковича. Потім виймає зі свого блокнота купюру, стилізовану під 10-гривневу старого зразка. Там замість гетьмана Мазепи зображений мер Києва Леонід Черновецький у шоломі космонавта. Поряд напис: "Гроші на чорний день".

Семенюк штовхає ліктем колишнього нардепа-комуніста, а тепер президента Союзу оптовиків і виробників алкоголю й тютюну В"ячеслава Сокерчака, який сидить поруч. Він тягне купюру до себе, одягає окуляри, дивиться на Семенюк і сміється. Вона забирає купюру назад і кладе її в блокнот.

Тим часом Янукович продовжує критикувати високопосадовців:

Нехай подивиться, чого зросли ціни на хліб на 20 відсотків

— Я бачу, на Дніпропетровщині зараз губернатор у відпустку проситься. Яка відпустка? — підвищує голос. — Нехай подивиться, чого зросли ціни на хліб на 20 відсотків, або збирає сумку і йде.

Прем"єр запевняє, що на найближчому засіданні Ради нацбезпеки та оборони поставить питання по тих губернаторах, які використовують політичну ситуацію і дестабілізують цінову ситуацію в державі.

— Андрію Петровичу разом із Юрієм Анатолійовичем, є підстави зараз піднімати ціну на пальне чи ні? — Янукович уже спокійніше звертається до віце-прем"єра Клюєва та міністра палива й енергетики Бойка.

Останній каже, що уряд утримає ціну на дизпаливо на нижчому рівні, ніж вона була торік.

Прем"єр переходить до політичної ситуації. Запевняє, що заява, підписана ним, президентом та спікером, виконується.

— Залишилася її остання частина, яка відкриває шлях до дострокових виборів, — говорить. — Це зняття повноважень зі 151 депутата.

За його словами, деякі депутати від опозиції, які повинні складати повноваження, перебувають за кордоном і не збираються повертатися назад.

Водночас Янукович говорить, що опозиція тисне на Центрвиборчком.

— Без налагодження нормальної роботи ЦВК мова не може йти про будь-які вибори, — каже Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може звільнити Кінаха, Мельника і Слауту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути