Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 18:13

Яценюк запропонував нардепам попрацювати в неділю

Учора зранку біля Верховної Ради були затори. На перехрестях стояли інспектори ДАІ. Вони не надто допомагали пересічним столичним водіям. Проте помітно активізовувалися, коли з"являлися депутатські машини.

Даїшник піднімає жезл — проїжджає машина нардепа з Партії регіонів Сергія Льовочкіна. На засідання Верховної Ради він прибув із двома охоронцями.

Парламент працює лише більше години. Про розподіл комітетів домовлено заздалегідь. За це депутати голосують швидко і злагоджено. Частини "регіоналів" немає, тож їхні колеги бігають рядами і натискають на кнопки замість відсутніх. Результат — 400 голосів "за".

Говорять про прийняття бюджету. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 33 роки, пропонує розглянути цей закон у неділю 30 грудня.

— Якщо не приймемо бюджет до першого січня, то зруйнуємо систему соціальних стандартів, бо будемо вимушені фінансувати все в умовах старого бюджету, — каже він.

Янукович устає та йде з тарілкою до каси

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин, 51 рік, пропонує перед розглядом законопроекту про Держбюджет на 2008 рік продовжити мораторій на продаж землі. На засіданні немає лідерів Партії регіонів Віктора Януковича та Раїси Богатирьової. "Регіони" пропонують ухвалити "Закон про державну службу", аби запобігти політичним звільненням держслужбовців.

— Партія регіонів вносить проект до розгляду, щоб не повторилися рецидиви 2005-го, які знову починають давати про себе знати. Звільняють людей без жодних пояснень, — говорить екс-міністр юстиції, "регіонал" Олександр Лавринович, 51 рік.

"Бютівець" Микола Томенко відказує, що уряд Юлії Тимошенко наводить порядок — звільняють зайвих заступників.

Син лідера Партії регіонів Віктор Янукович, 26 років, іде тим часом у буфет, сідає за столик із "бютівцем" Валерієм Писаренком, 27 років. Вони їдять, жваво спілкуються, сміються. Янукович устає та йде з тарілкою до каси. Просить ще млинців із джемом та сметани. Продавчині грайливо сміються.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запропонував нардепам попрацювати в неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути