четвер, 12 серпня 2010 07:24

"Я особисто агітуватиму за наших кандидатів у місцеві ради" - Гриценко

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Анатолій Гриценко: ”місцеві осередки Партії регіонів звертаються до бізнесу, ректорів, шанованих людей у регіонах із пропозицією вступати до партії”
Анатолій Гриценко: ”місцеві осередки Партії регіонів звертаються до бізнесу, ректорів, шанованих людей у регіонах із пропозицією вступати до партії”

9 серпня Міністерство юстиції повідомило, що лідером партії "Громадянська позиція" став нардеп-"нунсівець" 52-річний Анатолій Гриценко. До цього він очолював громадську організацію з такою самою назвою. Раніше "Громадянська позиція" називалася "Могутня Україна". Очолював її колишній заступник Гриценка по роботі у Міністерстві оборони Микола Нещадим.

Ваш колишній підлеглий по державній роботі поступився вам лідерством у партії. Це можна назвати політичною корупцією?

— Нещадим очолив центральний виконком партії. Я з ним знайомий з 1992 року і переконання у нас схожі. Обрали мене одноголосно. З"їзд пройшов у червні у робочому режимі — у партійному офісі. Журналістів не запрошували, бо не хотіли робити шоу.

Ваші штаби розпочали підготовку до місцевих виборів?

— Ведеться попередня організаційна робота. Визначаємося, в яких регіонах підемо в ради, оскільки закон обмежує партійні осередки, які зареєстровані менше ніж за рік до виборів. Відповідно у виборах можуть брати участь лише 106 наших партійних осередків різних рівнів. Але навіть там, де осередки зареєстровані, на вибори ми можемо й не піти, бо не сформовані команди.

Які це регіони?

— Не хочу казати.

Чим ви "візьмете" виборців?

— Кожен кандидат у депутати вирішуватиме місцеві проблеми — школа, лікарня, дитсадок, дорога, парк, сквер, нормальна робота житлово-комунального господарства. Люди не підніматимуть геополітичні чи загальнонаціональні питання. У тих регіонах, де ми йтимемо на вибори, я особисто агітуватиму, переконуватиму за наших кандидатів у місцеві ради, що за них не буде соромно. Більший акцент зробимо на відкритість, прозорість використання коштів.

Скільки плануєте витратити на вибори?

— У нас немає централізованого фінансування із Києва. Кожен кандидат шукатиме кошти на місці, ходитиме від подвір"я до подвір"я і спілкуватиметься з виборцями.

У будь-якому випадку ми відзвітуємо за витрачені кошти. У нас усе буде прозоро. Та й без цієї проблеми, бо не буде багатомільйонного фінансування, за яким стоять олігархи чи крупні партії.

Кого зі знаних людей висуватимете на мерів міст?

— Якщо говорити про обласні центри, то у нас немає кандидатів у мери. В деяких районних центрах будуть. Будуть на селищні голови висуватися. Але ці прізвища вам нічого не скажуть.

Якими будуть ці вибори?

— Використовуватимуть адміністративний ресурс. Бачимо, що місцеві осередки Партії регіонів звертаються до бізнесу, ректорів, шанованих людей у регіонах із пропозицією вступати до партії. Бачимо, як мери, що мають перспективи, вступають у "Регіони".

Закон про місцеві вибори зроблений під Партію регіонів, аби утримати її при владі і не допустити притоку свіжих облич. Через те там поставлені кілька фільтрів. Перший — позбавити активних людей, які працюють на свій мікрорайон, висуватися без членства у партії, кандидатів на міських голів теж. Другий фільтр стосується тих партій, які створили не так давно і заявили про себе на президентських виборах. Для них вимагається, аби партійний осередок був зареєстрований у райцентрі, маленькому місті за рік до виборів. Це зробили проти моєї партії, Сергія Тігіпка, В"ячеслава Кириленка та інших. Третій фільтр — йдеться про місцеві вибори, а парламентські фракції чомусь формуватимуть виборчі комісії. Тож можуть будь-кого виключити зі списку. Це гра в наперстки. Нехай тепер люди згадають незлим тихим словом Володимира Литвина, за наполяганням якого ухвалили такий закон.

Навіщо Литвин це зробив?

— Думає, що позбувся конкурентів на своєму електоральному полі. Але й це йому не допоможе, бо чи потрібен він країні, всі зрозуміли.

Зараз ви читаєте новину «"Я особисто агітуватиму за наших кандидатів у місцеві ради" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути