пʼятниця, 17 березня 2017 06:25

"За одну ніч програв 50 тисяч гривень, які відклали на машину"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Донька має багато друзів серед хлопців, але свого єдиного коханого ще не зустріла, — розповідає в листі 52-річна Катерина Олексіївна зі Львова. — Іванка — вродлива і добра дівчина, душа компанії. Має вищу освіту. У доньки непогана робота, але рветься на заробітки. Переживаю за неї".

Надсилає фото Іванни. Вона худорлява, у приталених джинсах і чорній футбол­ці. Має довге темно-русе волосся, карі очі. Листи коментує київський біоенергетик Валентина Гавура.

— Донька вийде заміж улітку наступного року. Зі своїм судженим познайомиться вже цьогоріч. На заробітки до Польщі їй варто подаватися не раніше літа. За сезон поміняє три роботи, але знайде хорошу з високою зарплатою. Швидко вивчить мову.

"Маю проблеми з племінником Юрієм, — пише вінничанка Анастасія Миколаївна, 54 роки. — Я його виховувала, бо сестра померла рано. Юра ріс розумним хлопцем. Після університету почав займатися бізнесом. Але два роки тому підсів на ігрові автомати. Ходить по підпільних казино. У грудні торік за один вечір програв 50 тисяч гривень, які ми з чоловіком відклали на машину. Страшно пиячить, краде з дому гроші, виносить цінні речі. Коли чоловік пробував із ним сваритися, той ледь його не побив".

— Племіннику час починати жити самостійно. У березні сам звернеться в наркодиспансер. Крім алкозалежності, доведеться боротися з ігровою. У серпні зустріне жінку, з якою кілька років проживе в цивільному шлюбі. Поберуться, коли вона завагітніє. Буде жити в неї. За два роки поверне вам гроші, які вкрав.

"У нашій сім'ї в багатьох є схильність до самогубства. Наклав на себе руки мій прадід, потім із мосту стрибнув дядько, — пише Інна Борисівна з міста Чернівці. — Про самогубство недавно почав вести мову мій син. Будь-яка проблема для нього перетворюється на глобальну. Шукати вихід не хоче. Хоч що трапилось, зразу кричить: "Я щось із собою зроблю". Спочатку думали, він так батьками пробує маніпулювати. Але тепер боїмося, щоб не наробив дурниць. Знайшла в шафі його щоденник. Кілька сторінок у ньому нагадують прощальний лист".

У конверт вкладає фото сина Максима. Він коротко стрижений, має сережку в лівому вусі. Стоїть біля мотоцикла. На правій руці вище ліктя татуювання — зображений вовк.

— Більше уваги приділяйте сину, проговорюйте з ним пережите за день. Станьте опорою й підтримкою, розділіть неприємності. Час змінити роботу, яка набридла. Разом із нею підуть негаразди та конфлікти. Якщо не можете самі стати для сина співрозмовником і психологом, заручіться підтримкою священика. Духівник допоможе йому здолати суїцидальні думки.

"Моя сестра померла в 51 рік від раку, — пише львів'янка Юлія Ігорівна, 57 років. — Почала снитися мені через півроку після похорону. Рота відкрити не може, але щось хоче розказати. Я її не розумію, а вона мені показує на живіт. Водить по ньому руками і вказівним пальцем торкається пупа. Через два дні подзвонила її донька і сказала, що через сім місяців стане мамою. Після того сестра почала снитися частіше. Іноді просто на зміну погоди, але часом — перед важливими подіями. Передбачила, що в нас прорве труба у ванній. Ледь не затопили сусідів. Недавно сниться, що лежить на ліжку, але без матраца. Каже, що їй твердо, треба щось підстелити".

— Уві сні сестра просить про пам'ятник. Після роковин будете мати суперечки з ріднею. Ніхто не захоче скидатися на нього. Поговоріть із племінницею. Цей обов'язок ляже на ваші плечі.

"Онук купив квартиру в Києві, додому повертатися не хоче, — починає лист 68-річний Олександр із Чернігова. — До того ні з ким не зустрічався. А зараз від дівчат нема відбою. Почав жити з жінкою, яка на п'ять років старша. Вона його підсадила на алкоголь. Жодна вечеря в них не відбувається без пляшки. Боїмося, що жениться на ній і недовго протягне з такими запоями".

Біоенергетик сканує рукою знімок онука Олега та його дівчини Світлани. Вона на півголови вища за хлопця. У купальнику стоїть на березі моря.

— Світлана Олегу не пара. Онук скоро сам це зрозуміє. Не бачу в нього проблем із випивкою. У квітні отримає пропозицію про нову роботу. Влаштовуватися туди варто після Великодня.

Зараз ви читаєте новину «"За одну ніч програв 50 тисяч гривень, які відклали на машину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути