пʼятниця, 23 червня 2017 05:00

Віра Бордюг виграла 250 гривень

Автор: ФОТО з архіву Віри Бордюг
  Віра Бордюг із міста Олександрія на Кіровоградщині отримує 1,5 тисячі гривень пенсії. ”­Газету по-українськи” передплачує щороку
Віра Бордюг із міста Олександрія на Кіровоградщині отримує 1,5 тисячі гривень пенсії. ”­Газету по-українськи” передплачує щороку

— Знайшла у дверях записку від листоноші, щоб прийшла на пошту по гроші. Виграні 250 гривень пустила на погашення боргу. Позичала собі на ліки. Бо ж пенсія всього 1,5 тисячі. Хоча маю вищу освіту і 50 років робочого стажу, — розповідає 78-річна Віра Бордюг із міста Олександрія на Кіровоградщині.

Вона на рік передплатила "Газету по-українськи". Відправила копію квитанції на адресу редакції. Виграла 250 грн.

— Мені газета дуже подобається. Має цікаві заголовки і гарний дизайн. Найголовніше для мене, що виходить українською. Щоразу передплачую на рік. Із кожної пенсії відкладаю потроху грошей. Я виписувала ще одну газету. Теж досить популярну. Але на наступний рік відмовлюся від неї, бо друкується російською мовою, — каже Віра Олексіївна.

Віра Бордюг родом із села Звенигородка, що входить до Олександрійської міської ради.

— Закінчила школу зі срібною медаллю. Мала "четвірку" лише з геометрії. Вирішила вступати в Одесу, — згадує жінка. — Це було 10 років після війни. Батько прийшов інвалідом. Мав розтрощену стегнову кістку. Періодично якийсь шматочок відходив, тіло наривало. Доводилося щоразу оперувати. Тато сказав матері, щоб позичила гроші й відвезла мене в Одесу. Бо я ж ніде не бувала, ніколи не їздила на поїзді.

Я обрала фармінститут. У вересні батька направили в одеський військовий госпіталь. Для мене був сюрприз, коли вийшла з інституту й побачила тата. Ми гуляли містом. А потім він дає мені гроші на ручний годинник. Це тоді було так, як тепер на машину. Каже: "Бери. Ти — наша гордість. Бо одна з 36 однокласників закінчила з медаллю школу". Я купила годинник "Зоря", досі зберігаю, працює. За всі роки тільки двічі здавала в ремонт.

Після інституту направили на Буковину.

— Там я познайомилася з Віктором, — говорить Віра Олексіївна. — Він був фельдшером в одному з сіл, приїжджав по ліки. Все йшло до весілля. Приїхав до моїх батьків, і ми з ним пере­спали. Згодом він якось почав сторонитися. Зізнався, що хоче поступати на хірурга. А його батько сказав: "Обирай — або одруження, або інститут". Він обрав ­навчання.

Я повернулася додому з психологічною травмою. Кілька років відходила. Досі важко про це згадувати. Працювала в аптеках Кіровограда та Олександрії. Віддавала себе повністю роботі. Тягала важкі ящики з ліками, мішки з содою. Підірвала здоров'я. Не змогла народити.

— Чоловіки траплялися, і були навіть ідеальні. Я не приховувала, що не зможу мати дітей, — додає Віра Бордюг. — Плакали, обнімали, цілували — і йшли. Один удівець просив, щоб хоч рік пожили, а раптом завагітнію. Відмовила. Не хотіла щодня труситися, що завтра може від мене піти.

Зараз ви читаєте новину «Віра Бордюг виграла 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути