вівторок, 17 травня 2016 05:30

У Валерія Зуєва обірвався тромб

6 травня помер 64-річний Валерій Зуєв — колишній футболіст і тренер київського "Динамо". Він косив ­траву на дачі, коли обірвався тромб.

Зуєв — корінний киянин. Народився в один день з Олегом Блохіним — 5 листопада 1952-го. Прийшов до школи київського "Динамо" в 10 років. Дебютував у його складі 1969 року. Наприкінці сезону йому і Блохіну тренери довірили вийти на поле в кількох матчах.

Грав на позиції лівого захисника. Це місце займав Віктор Матвієнко, а згодом — Анатолій Дем'яненко. Валерій найчастіше виходив на заміну.

Однак траплялися й винятки. Напередодні матчів за Суперкубок із "Баварією" в киян травмувалося ледь не півкоманди. Зуєв зіграв обидва поєдинки.

За 10 років кар'єри в "Динамо" виходив у 68 матчах, забив один м'яч, тричі виграв чемпіонат СРСР.

1990-го спортивну кар'єру завершив у Німеччині. 20 років був асистентом тренера в київському "Динамо" та сімферопольській "Таврії", де працював до червня 2013 року.

Юрій СТРИГУН

КОРОТКО

3 травня у столиці не стало оперної співачки 83-річної Зої Христич. Вона 25 років працювала в Київській опері, виконувала провідні партії сопрано. Гастролювала в багатьох країнах світу. Лауреат міжнародних конкурсів вокалістів у Женеві, Відні, Софії. Учнем Зої Петрівни був співак Володимир Гришко.

Польський продюсер 90-річний Джин Гутовські помер від пневмонії у варшавській лікарні. Відомий став завдяки співпраці з режисером Романом Поланські. У 1960-х роках був продюсером стрічок "Відраза" і "Бал вампірів". Працював із Поланські над фільмом "Піаніст". Гутовські — з єврейської сім'ї, народився у Львові. Під час Другої світової війни втратив батьків. 1947-го виїхав у США. У продюсера залишилися дружина, троє синів, четверо онуків і троє правнуків.

10 травня в російському місті Волхов поховали ветерана Другої світової війни Клавдію Малашкіну, 91 рік. Останні години життя провела в реанімації. На три дні без їжі й води її зачинила в квартирі онука. Причиною смерті стала серцева недостатність. Непритомною її знайшли сусіди. Викликали рятувальників, коли почули стогін за дверима. У соцслужбі заявили, що ветерана не доглядали, бо не написала заяву на соцобслуговування.

У місті Олександрія на Кіровоградщині у спортивному залі "Зграя" під час тренування помер 38-річний чоловік. Мав проблеми з серцем, переніс два інфаркти, але продовжував займатися.

— Розтин показав, що при­чиною раптової смерті став серцевий напад.

Зараз ви читаєте новину «У Валерія Зуєва обірвався тромб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути