вівторок, 18 грудня 2018 06:10

Тарас Парій мав ішемічну хворобу серця

У Тернополі попрощалися з капітаном 83-річним Тарасом ПАРІЄМ. Понад півстоліття присвятив судноплавству. Мав проблеми з серцем та легенями. Помер від ішемічної хвороби.

— Він завжди йшов уперед і ніколи не здавався, — говорить онук 35-річний Віталій Стасюк. — Діда позаочі називали капітаном Тернопільського ставу, бо місцевий флот тримався на ньому. Він зробив усе, щоб зберегти два причали. Завдяки йому вдалося відновити і поставити на воду два теплоходи, на яких тепер катаються місцеві мешканці. Один з них назвали на його честь — "Капітан Парій".

Тарас Парій виховав двох доньок. Мав трьох онуків.

— Коли святкували весілля моєї сестри, для всіх 200 гостей організували прогулянку на теплоході по ставу, — розповідає місцева 46-річна Неля Дубова. — Мені дали ключі від складу, де зберігалися м'ясні вироби, алкоголь і торти для застілля. Під час прогулянки сумка з ключами випадково потонула. Гості могли залишитися голодні. Але капітан Тарас Парій таки зумів знайти сумку на дні ставу.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Парій мав ішемічну хворобу серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути