понеділок, 14 квітня 2008 14:22

Світлана Світлична читає Біблію та розмовляє із домовиком

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Московську актрису Світлану Світличну запросили до Києва на відкриття ресторану ”Щекавиця”
Московську актрису Світлану Світличну запросили до Києва на відкриття ресторану ”Щекавиця”

У київському ресторані "Щекавиця" московська актриса 67-річна Світлана Світлична вагається, що замовити — пиріг із сиром чи м"ясом. Обирає з сиром. Дістає дзеркальце, поправляє капелюха. Каже, що не виходить із дому ненафарбована й без капелюшка.

Акторку запросили на відкриття ресторану. Вмощується на стільці. Розповідає, що вже три роки не ходить на шпильках — ноги втомлюються.

— У молодості я ходила на височенних підборах. Красиве взуття — моя слабкість, — каже жінка. — Недавно в бутику побачила симпатичні туфельки. Мені забракло двох тисяч рублів. Поїхала додому, але й там грошей не нашкребла. Довелося позичати в сусідки.

Актриса стала знаменитою після виходу на екрани фільму "Діамантова рука". Нині її не запрошують зніматися.

— Заспокоюю себе: "Свєтка, це не головне в житті". І діє! — запевняє вона. — Але краще я стала б дитячим лікарем. Дитячий біль зачіпає найбільше. Коли постраждали діти після нападів в Інгушетії та Беслані, я повигрібала з шаф все — пальта, светри, піжами. Передала їх сім"ям потерпілих.

Розповідає, що останніми роками змінилася.

— Не дірявлю серце заздрістю, не намагаюся перебувати під прицілом камер, не прагну потрапити на всі світські вечірки. Вечорами дякую Богові за прожитий день і читаю Біблію. А ще вірю в домовика. Щоразу, коли виходжу з дому, кажу: домовушечка, бережи мій будинок від усього злого.

Вісім років тому актриса переїхала до нової квартири. Із сусідкою Тамарою Іванівною постійно прибирала в ліфті. Брала харчову соду й стирала малюнки й написи.

— Якось ввечері все видраяла, а на ранок заходжу — стіни знову обписані, — обурюється акторка. — Більше я не прибираю в під"їзді.

Москвою Світлична їздить у громадському транспорті. Через затори на дорогах не завжди доїжджає до запланованого місця.

— Пропустила кілька днів народжень моїх друзів. Не було сил стояти у пробках, і я поверталася додому. П"ю вдома чарку за здоров"я іменинників, закушую чорним хлібом із салом. І мені добре.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Світлична читає Біблію та розмовляє із домовиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути