вівторок, 21 грудня 2010 06:15

Шоколадну сукню можна одягати двічі

Автор: фото з сайта www.liveinternet.ru
  Модель демонструє сукню, зліплену з чорного та білого шоколаду
Модель демонструє сукню, зліплену з чорного та білого шоколаду

На аукціоні в Парижі виставили сукні з шоколаду.

— Їх виготовили на 16-му щорічному Салоні шоколаду, — пояснює дизайнер Савіль Моньє, 52 роки. — Це найбільший у світі фестиваль какао-виробів, який триває тиждень. Плаття французьким дизайнерам допомагали робити кулінари зі Швейцарії. Вони краще володіють технікою ліплення з шоколаду.

Для 10 суконь використали 40 сортів шоколаду.

— Обирали шоколад із високим вмістом какао, щоб він не танув і не плив по моделі від тепла її тіла, — каже Савіль. — 1998-го я зробив купальник із білого шоколаду. У ньому було забагато масла та кокосового жиру. Доки модель пройшлася подіумом, її бюстгальтер розплився по животі.

Каже, з шоколаду створювати одяг легше, ніж із тканини. Для того, щоб він швидко тверднув і не розтікався, у шоколадну гущу додають борошно. Ліплять сукню по фігурі моделі. На ній немає застібок і поясів. Шоколадні кофтини тримаються на плечах та грудях, спідниці — на стегнах. Люблю в одному виробі поєднувати чорний, молочний та білий шоколад. Із пористого виходять гарні браслети, кольє і сережки.

— Із 10 шоколадних суконь після показу вціліли чотири. Одну з них продали за 50 тисяч доларів. Плаття, що після показу втратили форму, розплавили. Глазур'ю покрили торти, якими пригощали відвідувачів Салону. Сукня не може зберігатися довго. Її можна одягнути від сили двічі. Коли почне кришитися, можна з'їсти.

На салоні відвідувачі дегустували рідкісні сорти шоколаду. За тиждень з'їли 100 т.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадну сукню можна одягати двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути