пʼятниця, 04 листопада 2011 06:00

Сестра Андрія Шевченка торгує одягом

Сестра співака Віктора Павліка 50-річна Людмила живе в Москві. Переїхала туди 1991-го. Торгує білизною в підземному переході.

— Люда раніше працювала завідувачкою дитячого садка, потім у районному відділі освіти, — розповідає 45-річний Віктор Павлік телефоном. — У 1990-ті почалося важке життя, бо по кілька місяців не платили зарплату. Почала возити в Москву квіти і горіхи. Згодом переїхала. Два роки тому якийсь режисер побачив її в переході, де торгувала білизною, запросив зніматися в масовці. За одну зйомку отримує 100 доларів.

Торік Віктор дізнався, що в нього є брат-боксер.

— Наш рідний дід підгулював у селі з одною молодицею. Вона завагітніла і виїхала до Америки. Свого сина назвала Майк і дала йому прізвище нашого діда. 1982 року в нього народився син Келлі. Тепер він професійно займається боксом. Я перевіряю архівні документи, аби зустрітися з Келлі.

34-річна Олена, сестра співака Віталія Козловського, живе у Львові, працює економістом. Вона виховувала брата.

— Мама поїхала на заробітки до Італії, коли Віталію виповнилося 14 років. Я водила його до школи, готувала обіди, відвідувала батьківські збори. Половина знайомих не знає, що я маю брата-співака. Після одруження взяла прізвище чоловіка. Тепер рідко бачимося з Віталіком, але зідзвонюємося щодня.

— Ми з сестрою ніколи не сходилися в думках через різницю у віці, — розповідає Віталій Козловський, 26 років. — Часто сварилися, бо Лєна примушувала "грати" з нею у школу, читати і писати. Я цього не любив.

Брат співачки Дар'ї Астаф'євої 20-річний Євген навчається в Дніпропетровському училищі культури на відділенні ударних інструментів.

— У дитинстві Даша була негарною, худою, мала маленький зріст і проблеми з волоссям, — згадує Євген. — Одна родичка співчувала батькам: "Як шкода, що в таких гарних батьків народжуються негарні діти". Красивою сестра стала в останніх класах. Тоді за нею вишиковувалися черги кавалерів.

37-річна Олена, сестра футболіста Андрія Шевченка, очолює благодійний фонд свого брата. Кажуть, має кілька бутиків модного одягу в столиці.

— Лєна майже на три роки старша Андрія, — розповідає їхня матір Любов Миколаївна. — Коли Андрієві виповнився рік, залишила його в колясці біля магазину. Лєна взяла брата на руки. Виходжу, а він вхопив її за щоки і сильно поцарапав. Думала, шрами залишаться на все життя.

Олена гарно навчалася, а Андрій ще в першому класі сказав: "Мені не подобається школа. Уроки там довгі, а перерви короткі". Якось Лєна підтягувала його по історії. Він прочитав одну сторінку книжки і сказав: "Не можу цей предмет вчити. Мені так рабів шкода, що сльози на очі навертаються".

 

Василь Шкляр розписався замість брата

Письменник 60-річний Василь Шкляр у дитинстві постійно бився зі своїм братом Петром, 62 роки. Той займався археологією. Тепер на пенсії.

— Від наших бійок шрами і досі лишилися, — згадує Василь Миколайович. — Одного разу він так мене довів, що кинув у нього ножем. Ніж застряв у його плечі. Коли доходило до бійок із чужими хлопцями, захищали один одного. Його люблять мої друзі-письменники. Коли знайомлю їх, починають дружити з Петром більше, ніж зі мною. Нас часто плутають. До Петра підходять на вулиці за автографом. У молодості були ще більше схожими. Раз довелося замість брата одружуватися. Петрові треба було йти в РАЦС, а він далеко за Києвом, і через снігові замети не встигав вчасно приїхати. Мені подзвонила його наречена. Почав її заспокоювати. А потім сказав: "Якщо в тебе є його паспорт, то давай піду замість нього". Розписалися. Петро приїхав пізніше на весілля.

 

Зараз ви читаєте новину «Сестра Андрія Шевченка торгує одягом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути