Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2025 16:37

Три страви з кабачків, які стануть хітом цього літа

Саме час урізноманітнити меню, коли сезон кабачків у розпалі.

Існує безліч варіантів страв з цим овочем.

Gazeta.ua публікує три незвичні рецепти, за якими ви точно ще не готували кабачки. Смачно, просто й зовсім по-новому.

Кабачкова паста

Автор: pinterest
  Кабачкова паста
Кабачкова паста

Інгредієнти

1 кабачок,

1 зубчик часнику,

2 ст. л. сметани

1 ст. л вершкового сиру

10 г масла Гхі

сіль, зелень за смаком

Як приготувати

Кабачок нарізати овочечисткою на слайси, потім соломкою як спагетті, обсмажити на вершковому маслі. Додати сіль, перець, сметану й крем-сир. Тушкувати 5 хв - ніжно, як у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова альтернатива фастфуду: приготуйте кабачкову шаурму за 20 хв.

Кабачкові млинці-налисники

Інгредієнти:

кабачок,

часник,

зелень,

яйця - 3шт,

сіль,

олія - 2 ст. л.,

молоко - 100-150 г.,

борошно - 2-3 ст. л.,

крохмаль - 2-3 ст. л.,

Як приготувати

Всі інгредієнти збиваємо у блендері, як показано на відео.

Смажимо млинці на середньому вогні, подаєте зі сметаною або вершковим сиром.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ганна Ройко (@hanna_roiko)

Кабачковий пиріг з беконом та рікотою

Інгредієнти:

Тісто слойоно-дріжджове - 500 г

Цукіні або кабачок - 1 середній

Рікотта - 150 г

Крем-сир - 100 г

Каперси - 30 г

Лимонний сік

Петрушка або кріп

Бекон - 150 г

Соус Песто

Як приготувати

Кабачок нарізаємо на слайси додаємо спеції: сіль, перець, копчену паприку, прованському трави, сухий часник та оливкову олію. Відставляємо на 10 хвилин.

Рікотту зʼєднуємо з крем-сиром, каперсами, лимонним соком та додаємо зелень, перемішуємо.

Листково-дріжджове тісто трішки розкочуємо, робимо проколи вилкою та позначаємо бортики ножем.

Викладаємо спочатку суміш з рікоттою, наверх слайси цукіні та шматочки бекону. Зверху змащуємо соусом Песто та відправляємо запікатись на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений MariiAm | Фудблог (@mariiam_foodblog)

В теплі дні хочеться чогось по-особливому смачного, легкого та незвичного.

Ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом приготування котлети з цукіні та сиром. Вони неймовірно смачні та поживні.

Зараз ви читаєте новину «Три страви з кабачків, які стануть хітом цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути