вівторок, 09 липня 2019 06:26

Родина покинула безлюдний острів

Автор: WWW.THESUN.CO.UK
  Англійські фермери Софі та Нед Шарери за вакансію доглядачів острова Бардсі змагалися з 600 претендентами. Три роки мали жити там із сином Семом і донькою Ровеною
Англійські фермери Софі та Нед Шарери за вакансію доглядачів острова Бардсі змагалися з 600 претендентами. Три роки мали жити там із сином Семом і донькою Ровеною

— Коли отримали цю вакансію, стрибали від щастя. Мріяли, як самі три роки житимемо на безлюдному острові. Та все сталося не так, як планували. Першого робочого дня змушені були повернутися додому, — каже 45-річна Софі Шарер із Великої Британії. У травні разом із чоловіком Недом, 44 роки, отримали роботу доглядачів острова Бардсі в Ірландському морі. Вирушили туди із сином 10-річним Семом і донькою Ровен, 12 років. Наступного дня жінка з дітьми відправилася додому.

За вакансію змагалися майже 600 людей з усього світу. Шарери обійшли 50 фіналістів.

— Ми прилетіли до Вельса, а звідти катером попливли на острів, — продовжує Софі Шарер. — Він зупинився за кілька метрів від берега, підплисти ближче не міг, бо там — круті скелі. Коли дряпалися по них, наш син послизнувся й упав. Отримав відкритий перелом лівої ноги. Назад повернутися не могли, бо почався шторм. Мобільний зв'язок не ловив. Дивом по рації зв'язалися із береговою охороною. Вони вислали за нами вертоліт. За годину син уже був у лікарні. Медики говорили: "Якби ми вчасно не надали допомогу, могло б початися зараження крові. Тоді ногу довелося б ампутувати". Перелякалася не на жарт. Зрозуміла, що на острів не повернуся. Заради гарного заробітку ризикувати здоров'ям дітей не збираюся.

Нед Шарер залишився на Бардсі. Додому приїхав за місяць.

— Там занадто багато роботи для однієї людини. Треба слідкувати за заповідником, доглядати за фермою та пташиною обсервато­рією, — каже він. — За кілька днів я почав сумувати за родиною. Зрозумів, що жити на острові без них не хочу.

Бардсі має площу майже 2 кв. км. 1986 року його оголосили національним заповідником. Гніздяться буревісники й альпійські галки, припливають морські свині й тюлені. За легендою, тут поховані 20 тис. святих, які жили на Британських островах. Щороку його відвідують 2 тис. туристів.

— Острів прекрасний. Туди добре поїхати на кілька днів. Але жити в ізоляції три роки — страшно, — говорить Софі Шарер. — Звідти в нас залишився чудовий сувенір — шрам у формі острова на нозі Сема.

Керівники заповідника шукають нових ­наглядачів. Кандидати повинні мати гарну фізичну форму, почуватися комфортно в ізоляції та бути готовими до відсутності стільникового зв'язку. Обіцяють зарплату у 16,5 тис. фунтів стерлінгів — понад 500 тис. грн — на місяць. Надають житло й оплачуватимуть комунальні платежі.

Зараз ви читаєте новину «Родина покинула безлюдний острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути