вівторок, 09 жовтня 2012 07:30

П'ять кілограмів доларів замовили в туалет

Екскурсії найцікавішими вбиральнями міста пропонують у Львові. За 1,5 год. охочим показують шість туалетів мережі ресторанів "Фест" у центрі міста. Екскурсія називається "Де пан Едзьо?". Коштує від 120 грн. Попитом не користується. Вхід у туалети закладів безкоштовний, тому туристи самі можуть подивитися на вбиральні.

— У 1930-х на весь центр Львова був лише один туалет у ресторані "Атляс", — розповідає 24-річна Уляна Явна, менеджер по туризму "Фесту". Вона проводить екскурсії вбиральнями. — Його власником був Едзьо Тарнавський. Коли городяни питали одне одного: "Куди йдеш?" і чули у відповідь "До пана Едзьо", то знали, що йде в туалет.

Дизайн майже всіх убиралень закладу вигадав співвласник мережі Юрій Назарук.

— Ідеї оформлення туалетів — унікальні. Подібних немає ніде у світі. Найбільше грошей витратили на оформлення туалету-сейфа. Замовили у поліграфічної фірми 5 кілограм сувенірних купюр доларів. Купили броньовані двері. Найдешевше обійшовся дерев'яний клозет у "Криївці". Туристи приходять навіть просто пофотографуватися. Але часто лишаються після того випити та поїсти. Для наших закладів це додатковий прибуток, — каже Уляна Явна.

Вбиральню-сейф відкрили у "Найдорожчій ресторації Галичини" на пл. Ринок. Уляна відчиняє товсті залізні двері. Стеля, стіни та підлога туалету скляні. Під склом — пачки сувенірних доларів, розкидані купюри різного номіналу. Білий унітаз у вигляді скляного крісла. У сусідній вбиральні на підвищенні навколо унітаза зробили трон. По боках горять великі свічки.

— Хто не мріяв посидіти і, перепрошую, справити нужду на купу грошей? Тут кожен може відчути себе королем на справжньому троні.

У найстарішому закладі мережі — "Криївці" — туалет оббили деревом, дерев'яні двері зсередини зачиняють на засув. Замість умивальника — рукомийник. На туалетному папері видруковані анекдоти. Щодня о 20.00 у "Криївці" влаштовують театралізоване дійство. Актори у повстанському одязі з ліхтариками шукають по залах москаля.

— Я здесь второй раз, — розповідає російською 22-річний Єгор Кулинський із Кіровограда. — Вперше прийшли в "Криївку" два роки тому. Хлопці пиячили, а я пішов у туалет. Тільки сів, аж тут світло виключилося, сирена завила, у двері грюкають, в залі крики: "Де москаль, шукай його!". Я не знав, що робити — однією рукою штани тримаю, іншою — дерев'яну ручку дверей, аби не вирвали.

У вбиральні "Мазох-кафе" дзеркало обтягнули червоною та чорною шкірою. Унітаз і умивальник чорного кольору. У жіночому туалеті на стіні висить гіпсовий чоловічий статевий орган, у чоловічому — груди.

— У нас часто закриваються в туалетах парочки. Особливо полюбляють чоловічий, — каже бармен ресторану "Мазох" Роман, 24 роки. — Їх, напевно, збуджують жіночі груди перед унітазом.

— Кілька років тому жіночка скандал через наші туалети вчинила, — розповідає офіціантка закладу Юлія, 20 років. — Вибігла з клозету із криками: "Ви Бога в серці маєте?". Ми довго пояснювали, що то задумка така, а не збочення. Нам дівчата трусики і ліфчики напам'ять лишають, ми на стіну прибиваємо, на абажури вішаємо. Ліфчики просто в залі знімають, а трусики — в туалеті. Є навіть дуже дорогі трусики від фірми "Вікторія Сікрет".

Над пісуаром повісили гільйотину

Туалет-катівня працює у ресторані "М'яса та Справедливості". На стінах убиральні — картини зі сценами катувань. У чоловічому туалеті над пісуарами підвішені мініатюрні гільйотини. Гостре лезо міцно прив'язане мотузкою. Двері в жіночий туалет складаються з п'яти частин, що потрібно закрити за собою.

— Відвідувачам так набридає закривати цей конструктор, що часто справляють нужду з відкритими дверима. Але ще не було такого, щоб хлопці боялися під гільйотиною пісяти, — сміється менеджер закладу Роман Савчак, 25 років.

 

Зараз ви читаєте новину «П'ять кілограмів доларів замовили в туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути