пʼятниця, 21 серпня 2009 08:30

Допомогу по безробіттю виплачують на восьмий день

"Живу в невеликому селі, з чоловіком виховуємо шістьох дітей. У січні цього року звільнилася з роботи за згодою сторін. У центрі зайнятості сказали, що три місяці не платитимуть допомоги. Ми маємо город 0,45 га на вісьмох. Через нього у центрі зайнятості не ставлять на облік. У лютому могла оформити соціальну допомогу як малозабезпечена сім"я, але її не можна отримати: за січень не мала доходів, не працюю, і в центрі зайнятості не стою як безробітна. У підсумку виходить, що ми не малозабезпечена сім"я".


Листа підписала Наталія Слобода із с. Стадники Острозького р-ну Рівненської обл.


— Твердження працівників центру зайнятості, що допомога виплачуватиметься лише через три місяці, суперечить закону, — коментує юрист Андрій Содоль, 31 рік, зі столичної юридичної компанії "Аргумент-Консалтинг". — Ви маєте право отримувати допомогу на восьмий день після реєстрації.

А те, що маєте город, ніяк не впливає на право її одержувати. Тож зверніться до центру зайнятості із заявою про взяття на облік та виплату допомоги. Якщо відмовлять, вимагайте письмової обґрунтованої відповіді з посиланням на законодавство. Це дасть змогу оскаржити дії працівників центру, а також не втратити термін, оскільки допомога призначається з дня взяття на облік. У подальшому можна вимагати її виплати з дня подання заяви, якщо відмову визнають неправомірною.

Для отримання допомоги малозабезпеченій сім"ї необхідно звернутися із заявою до управління праці та соціального захисту населення або до виконавчого комітету сільської чи селищної ради.

Зараз ви читаєте новину «Допомогу по безробіттю виплачують на восьмий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути