вівторок, 19 травня 2020 05:05

Жаклін Кеннеді зраджувала чоловіка в тому ж готелі, де він бував із Монро
5

Фото: https://pixabay.com/

19 травня 1994-го від раку лімфатичних вузлів померла Жаклін Кеннеді. Їй було 64 роки. Жінка відома всьому світу як перша леді США з 1961 по 1963 роки. Одна з найпопулярніших жінок свого часу, законодавиця мод і краси в Америці і Європі, героїня світської хроніки. Її називають просто "Джекі".

Жаклін Бувьє народилась 28 липня 1929 року в передмісті Нью-Йорка Саутгемптоні в родині ірландки і француза. Батько був біржовим маклером. З дитинства дівчинка гарно їздить верхи і це захоплення матиме все життя.

Студенткою останнього курсу нью-йоркського коледжу їде на два роки до Парижа, у Сорбонні удосконалює французьку мову й вивчає культуру та мистецтво Європи. Пізніше в США переходить в університет Джорджа Вашингтона, де отримує диплом бакалавра мистецтв. Працює репортером в газеті. 1952-го на обіді в друзів знайомиться із сенатором і мільйонером Джоном Кеннеді. За рік оголошують про заручини.

Побралися 12 вересня 1953-го. Джон на 12 років старший за неї. Він не був прихильником шлюбу, але холостяцький стан шкодив його політичній кар'єрі. Тому вирішив одружитися. Жаклін знала про його репутацію ловеласа. І здогадувалася, чого можна чекати від чоловіка у шлюбі.

"Не думаю, що є багато чоловіків, вірних дружинам", — казала вона до весілля подрузі.

Мати запевняла, що заміж треба виходити за великі гроші. Вона й сама покинула брокера — батька Жаклін — заради мільйонера. Ідеальний тип чоловіка для Жаклін: значно старший за дружину, у нього є стиль, гроші, становище в суспільстві, він уміє спокушати жінок. У характері має щось авантюрне, що приємно лоскоче нерви. Подружня вірність до цих чеснот не входила. Ось чому Джон Кеннеді підійшов їй. Як і вона йому — елегантна, розумна, добре освічена, фотогенічна дівчина зі світським лоском.

Після весілля рейтинг Джона Кеннеді поповз угору, любовних походеньок він не закинув. Якось покоївка знайшла в його ліжку чорні шовкові труси й віддала їх Джекі — вирішила, що то її. Жаклін дочекалася чоловіка і віддала йому знахідку:

"Це не мій розмір. Поверни їх господині".

Кеннеді й не думав ховатися. Урешті-решт Джекі почала подумувати про розлучення: вона не кохала чоловіка, але його зради її принижували.

"Ти маєш лишитися із Джоном, — сказав їй свекор. — Ти — ідеальна дружина політика", — і вручив їй мільйон доларів.

Жаклін гроші взяла, але вирішила помститися. У Голлівуді вона дозволила себе спокусити кінозірці — Вільямові Голдену. Зустрічалася з ним в тому ж готелі, де її зраджував чоловік із кінозіркою Мерилін Монро. Після повернення в Білий дім завагітніла.

"Це не моя дитина", — заявив Джон і продовжив розважатися.

Коли катався на яхті із вродливими жінками, Джекі госпіталізували. Вона народила мертву дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краса та грація найяскравішої жінки ХХ століття у неймовірних фотографіях

"Негайно повертайся додому, — наполегливо радили Кеннеді приятелі. — Якщо ти збираєшся балотуватися у президенти, маєш бути із дружиною. Інакше всі жінки Америки проголосують проти тебе".

"Я залишуся з ним, але не збираюся бути вірною", — проговорилася Жаклін подрузі.

У той час на неї звернув увагу власник танкерного флоту, і неабиякий любитель жінок, грек Аристотель Онасіс. Джекі, яку називали найелегантнішою дамою світу, вразила його. Він захотів відібрати її в Кеннеді, сім'ю якого ненавидів. Вважав, що цей клан хоче його знищити і постійно боровся з ним за владу і гроші. А відтепер і за Жаклін. Спершу заприятелював із її сестрою Лі. Згодом через неї запросив на свою яхту дружину Кеннеді. І вона погодилася — на зло чоловікові, який вкотре втік розважатися. Усі розкоші світу були на яхті мільйонера: вісім сортів чорної ікри, вина, сири, два перукарі з Парижа та три шеф-повари. Онасіс мало не носив Жаклін на руках.

"Варто було побачити її обличчя зранку, щоб зрозуміти, що між ними відбувалося вночі", — розказував один із гостей.

За місяць, 22 листопада 1963-го року, Джона Кеннеді застрелили в Далласі на очах у дружини — вони їхали разом в автомобілі. Куля вцілила в шию і голову президента. Його кров і мізки заляпали всю автівку. Зокрема й рожевий костюм від Шанель, що був на Жаклін. Перша леді пішла за чоловіком в операційну. Її намагалися не впустити.

"У нього стріляли на моїх очах, я вся в його крові. Що може бути гірше? Я хочу бути з ним, коли він помре", — заявила й відмовилася від заспокійливого.

У тому ж заляпаному кров'ю й мізками костюмі вона стояла поруч із Ліндоном Джонсоном, коли той у літаку складав присягу на президенство. Витримка й гідність Джекі вразили американців, вона стала національною святинею. За п'ять років світ шокувала звістка: Джекі вийшла за Онасіса. Преса майоріла заголовками: "Вийшла за незаповнений чек", "Джон Кеннеді вмер удруге". Ніхто не знав, що тривалий час вона з Онасісом, який мав славу найбагатшого чоловіка світу, були таємними коханцями.

"Він хотів її отримати і знав, як це зробити, — ця жінка любить гроші", — згадував приятель грека.

Їй було 38, йому 68, хоча казав, що 62. Офіційно шлюб тривав шість років, але фактично розвалився за кілька тижнів. Жаклін не сиділа біля чоловіка, не панькалася з ним. Натомість тринькала його гроші. Могла забігти у крамницю й за 10 хв. лишити $100 тис. Якось на вечірці пес зіпсував соболине манто її сеcтри Лі.

"Завтра ми купимо інше, а рахунок пошлемо Арі", — так називала Онасіса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 перших леді, які стали найвідомішими в історії

За перший рік заміжжя вона витратила $20 млн. Аристотель вирішує розлучитися. Наймає приватного детектива, щоб звинуватити Джекі в зраді. Але несподівано в авіакатастрофі гине його 25-річний син. Тільки-но вимкнули апарат штучного дихання, як Жаклін підійшла до нареченої небіжчика.

"Він хоче зі мною розлучитися, — заговорила про Онасіса. — Не знаєте, скільки дасть відкупного?"

Та мало не впала:

"У таку хвилину для родини ви хочете говорити про гроші?"

Аристотель сумував за сином і слабшав із кожним днем. Коли він помер, Жаклін пробула біля труни 7 хв. За його спадок вона гризлася. За грецькими законами, донька Христина була головною спадкоємицею. Вона віддала вдові $26 млн і антикваріат. За 20 років він приніс їй $35 млн прибутку на аукціоні Сотбіс.

"Я думала дати менше, але мені набридло сперечатися з нею, — казала Христина. — Не можу на неї дивитися, я ненавиджу її".

Джекі після того, як вдруге овдовіла, стала редактором журналу за платнею $200 на тиждень. До кінця життя її близьким другом був Моріс Темплсмен — промисловець і торговець діамантами.

* * *

Перша леді США відома тим, що здійснила реконструкцію Білого Дому.

* * *

Мала трьох дітей від Джона Кенеді. 1957-го народила доньку Керолайн. 1960-го з'явився на світ син Джон — 1999-го він загинув в авіакатастрофі. 1963-го народивя син Патрік — прожив 3 дні.

* * *

Жаклін Кеннеді увійшла в історію як еталон краси і втілення елегантності. Стиль першої леді сміливо можна назвати поєднанням жіночності і шику. Джекі була і залишається яскравим взірцем для наслідування жінкам зі всього світу. Вона не любила своє обличчя, а саме великі вилиці і широко посаджені очі. Тому вона носила великі сонцезахисні окуляри. У свій час ця знахідка дуже сподобалася жінкам.

Костюми-двійки, туфлі з вузькими мисом, топи з рукавами в три чверті – всі ці речі були введені в моду першою леді.

* * *

Собачка Стрілка із СРСР, що першою із собак побувала в космосі, народила цуценя Пушинку. Її Микита Хрущов подарував Жаклін і донці Керолайн.

* * *

За фотографію голої Жаклін Онассіс знаменитий папарацці Рон Галелла отримав $1 200 000. У 1970 році під видом садівника-мексиканця, начепивши сомбреро і вуса і заховавши камеру в тачку з дерном, Галелла пробрався на острів, що ретельно охоронявся, — приватну власність Онассіса і зробив знімок Жаклін топлес. Того ж року фотографії голої Жаклін Кенеді Онассіс були опубліковані в порнографічному американському журналі "Hustler", що принесло йому справжній успіх.

Зараз ви читаєте новину «Жаклін Кеннеді зраджувала чоловіка в тому ж готелі, де він бував із Монро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути