четвер, 23 жовтня 2008 17:30

Півторарічний Владик випав із п"ятого поверху

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Харків’янка Світлана Калиничова із сином Владиком. Жінка думає, що він поліз на поручні балкона по кішку й упав із п’ятого поверху
Харків’янка Світлана Калиничова із сином Владиком. Жінка думає, що він поліз на поручні балкона по кішку й упав із п’ятого поверху

"Ось тут він лежав, між пеньком та асфальтовою доріжкою, на копичці скошеної трави", — показує на місце біля дев"ятиповерхівки на вул. Гарибальді в Харкові 13-річна школярка Ірина Булгакова.

Вона першою побачила хлопчика, який випав із балкону п"ятого поверху. — Він так кричав! Страшенно, просто розривався. Намагався перевернутися на другий бік, дивився такими шаленими очима. Підбігли дорослі. Вони не давали йому рухатися, доки не приїхала "швидка".

Півторарічного Владика Калиничова доправили до лікарні. Коли обстежили — полегшено зітхнули: жодних серйозних ушкоджень, лише кілька подряпин на ногах.

Мати дитини 28-річна Світлана Калиничова досі не може забути переляку:

Я вішала білизну на балконі — а він поліз за мною

— Десь опівдні в той день до мене прийшли подружки з нижнього поверху. Старший син Сашко був у садку. Йому 6 років. А Владіка я погодувала й відвела до кімнати гратися. Та не встигли ми навіть кави попити, як почули галас із вулиці. І почула, що син плаче, тільки не розібрала, де саме. Побігла до кімнати, щоб заспокоїти його. Побачила відчинені балконні двері. Визирнула з балкона — Владік лежав на траві. Я не розумію, як він переліз? Може, поліз за кішкою, що любила ходити по перилах.

Нині Світлана не відходить від сина ні на хвильку. Каже, вдруге так не пощастить.

— Та мій син народися не те що в сорочці, а в шубі! Тепер ми святкуватимемо його день народження двічі на рік — у січні й у жовтні, — продовжує жінка. — Добре, що діти все швидко забувають. Я сьогодні вішала випрану білизну на балконі — а він поліз за мною, не боїться.

Владик почувається добре. П"є вітаміни й з апетитом їсть. Після того випадку до сім"ї стали заходити представники соціальних служб.

— Ми все-таки слідкуватимемо за ним. Аби подальший розвиток дитини не викликав ніяких побоювань, — говорить директор Харківського центру соціальних служб Тетяна Дроздова.

Світлана Калиничова четвертий місяць живе з синами сама. Чоловік Олексій поїхав на заробітки до Москви. Там працює в приватній фірмі, робить ремонти у квартирах, кладе плитку. До декретної відпустки жінка торгувала овочами в місцевому магазині.

Зараз ви читаєте новину «Півторарічний Владик випав із п"ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути