вівторок, 17 липня 2018 06:26

"Плюнь і подай на розлучення. Що це за сім'я, коли жінки вдома немає?"

— У нас була нестандартна родина — я глядів дітей, а дружина їздила на заробітки, — каже вчитель фізкультури 39-річний Олександр ­ПАЛІЙ із Києва. У березні відсвяткував 17-річчя шлюбу з Оленою, 46 років. За три місяці розлучилися.

Олександр та Олена познайомилися в кафе. Жінка працювала офіціанткою.

— Коли попросив номер ­телефона, відмовила, — згадує Олександр. — Сказала, має чоловіка й сина. Та я здаватися не збирався — вона запала в душу. Регулярно приходив у кафе. Приносив квіти й цукерки. Якось Лєна поскаржилася на чоловіка. Розповіла, що прийшов п'яний і підняв на неї руку. Сказав: "Кидай його і виходь за мене. Не пожалієш". За три дні погодилася. Її з сином Андрієм забрав до своїх батьків.

2002-го у подружжя народився спільний син Сергій.

— Коли він пішов у дитячий садок, Лєна повернулася на роботу. Щодня скаржилася: "Цілий день на ногах, а отримую копійки". Подруга підбила їхати у Чехію. Хоч відмовляв, наполягла на своєму. За кілька місяців була за кордоном.

Олена залишила на чоловіка синів.

— Уранці відводив молодшого в садочок, а зі старшим ішов до школи, — розповідає Олександр. — Старався оточити дітей увагою і турботою, та вони весь час згадували про маму. Лєна дзвонила їм щотижня, але приїжджала раз на півроку. Моя мама ще тоді казала: "Плюнь і подай на розлучення. Що це за сім'я, коли жінки вдома немає?" Та наважитися не міг.

За 10 років Олена відкрила в Чехії хімчистку. Купила квартиру й машину. Коли старший син закінчив школу, забрала його до себе.

— Все казала: "Нехай Сергій підросте, а потім удвох до мене переїдете", — говорить Олександр. — Цієї весни Лєна приїхала і попросила, щоб підписав у нотаріуса згоду на виїзд сина за кордон. Сказала, домовилася, що він закінчить навчання у чеській школі. Пояснила: "Заберу його зараз, бо починаються вступні екзамени. А ти приїдеш восени — знайшла тобі роботу в україномовній школі". За тиждень після від'їзду повідомила: "Подавай на розлучення. Я маю іншого чоловіка". Хотів поговорити із сином. Та він мене і чути не хоче. Лєнин кавалер возить його на море, дає гроші на розваги. На 18-річчя обіцяє купити машину.

Був у розпачі. А тоді вирішив почати життя спочатку. Подав на розлучення. Лєни на суді не було. Кавалер найняв адвоката, який представляв її інтереси. Зараз почав зустрічатися з колегою. Вона й раніше запрошувала мене до себе на борщ, та відмовлявся — зраджувати не хотів.

Зараз ви читаєте новину «"Плюнь і подай на розлучення. Що це за сім'я, коли жінки вдома немає?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути