вівторок, 03 жовтня 2017 06:36

Пішли на болото й наловили жаб. Було смачно

Автор: www.facebook.com
  Американський блогер Пітер Сантелло фотографується з дітьми із села Осипенко Бердянського району Запорізької області. Тут він провів літо. Щодня косив траву, полов городи, годував і доїв кіз
Американський блогер Пітер Сантелло фотографується з дітьми із села Осипенко Бердянського району Запорізької області. Тут він провів літо. Щодня косив траву, полов городи, годував і доїв кіз

Американський блогер 40-річний Пітер Санте­нелло має компанію з обслуговування елітних автомобілей, літаків і кораблів. Управляє нею дистанційно. Сам подорожує. Минуле літо провів у селі Осипенко Бердянського району Запорізької області.

— Вирішив поїхати в Україну, бо моя прабаба звідси родом, — розповідає Пітер. — У селі помічниця знайшла родину, яка погодилася мене прийняти. Оселився в подружжя Валерія і Анни. Спав на старому ліжку. Щоб помитися, у ванну сам мусив наливати воду, а потім вичерпувати її. Криниці у дворі немає, носив із сусіднього обійстя. Важко уявити, як ця родина живе взимку. Коли спитав, чому не викопають криницю, відповіли, не вистачає грошей. Вирішив допомогти. Криницю копав разом із Валєрою. Було важко не лише фізично, а й психологічно — до такої роботи не звик. Місяць працювали з ранку до вечора.

В Україні Пітер їв лише картоплю.

— Валєра і Аня не мають грошей на м'ясо, — про­довжує. — Якось із Валєрою вирішили урізноманітнити меню. Пішли на болото й наловили жаб. Було смачно. Вдалося вивчити кілька слів російською, бо в селі говорять лише цією мовою. Брав із собою самовчитель мови, але часу на нього не було. Щодня косив траву, полов городи, годував і доїв кіз. Якось наламали на городі кукурудзи. Зварили й вирішили продати на пляжі в Бердянську. Я погодився стати продавцем. Ходив уздовж берега і кричав: "Гаряча кукурудза". За півгодини продав майже половину. А тоді підійшов якийсь хлопець і почав щось швидко говорити. Виявилося, зайшов на його територію. Він набрав свого шефа. Той сказав: "Даю тобі 2 години. І щоб більше я тебе тут не бачив".

Враження про життя в українському селі блогер регулярно публікував у "Фейсбуку". Відеоролики виставляв на своєму каналі в "Ютюб".

— Підписники у захваті від України, — каже Пітер. — Вже 200 людей написали, що збираються провести наступну відпустку саме тут.

Зараз ви читаєте новину «Пішли на болото й наловили жаб. Було смачно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути