середа, 11 квітня 2018 05:45

Ольга Корбут звинуватила тренера у зґвалтуванні

Автор: www.wordyou.ru
  Гімнастка Ольга Корбут на тренуванні з тренером Ренальдом Книшем. Олімпійською чемпіонкою стала 1972 року
Гімнастка Ольга Корбут на тренуванні з тренером Ренальдом Книшем. Олімпійською чемпіонкою стала 1972 року

— Перед Олимпийскими ­играми в Мюнхене он меня изнасиловал. Я живу с этим. Это очень тяжело. Я скрывала это. Было очень стыдно, — каже олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, білоруска 62-річна Ольга Корбут. Жінка звинуватила в сексуальних домаганнях колишнього тренера 86-річного Ренальда Книша.

Зґвалтування відбулося перед Олімпійськими іграми-1972 в готелі "Ювілейний" у Мінську, говорить Ольга Валентинівна в ефірі російського телеканалу. Тоді їй було 17 років.

— Потім він почав готувати іншу дівчину до того ж самого. Вона розповіла батькам. Його хотіли посадити в тюрму, — каже Корбут.

Вона пішла в міліцію, де заступилася за свого тренера.

— Він все-таки зробив багато, — пояснює.

Домагання припинилися після поїздки тренера й гімнастки до США.

— Він перестав їздити зі мною і практично від мене відмовився. Думав, що американці почнуть щось говорити, — додає Ольга Корбут.

— Вранье с первого и до последнего слова. Какое хамство, нахальство и паскудство, — говорить Ренальд Книш. Його також звинувачують у побитті підопічної й погрозах. — Мені абсолютно нема за що вибачатися. З нею було дуже складно. Доводилося щоразу переконувати, надихати. Я ж хотів, щоб вона виграла на трьох Олімпіадах, усі медалі. А вдалося тільки на одній, і то не всі.

Корбут хоче підвищити до себе інтерес, стверджує чоловік.

— 1991 року Ольга прийшла до мене в гості, дала почитати свій рукопис. У книжці описала мене як п'яницю й грубіяна, — розповів в одному з інтерв'ю. — Я обурився, сказав, якщо це буде видано, то напишу свою книжку про неї. Вона мені відповіла, що я сиджу в чотирьох стінах, мене ніхто не знає. А їй вдасться продати книжку, аби купити будинок у США. Гримнула дверима й пішла. Після цього хотіла ще посадити мене в тюрму.

Ольга Корбут — чотириразова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики. 1972-го виконала складні елементи на Олімпійських іграх в німецькому Мюнхені. Прийоми назвали "петля і сальто Корбут". Пізніше їх заборонили через високий рівень травматизму. Зараз Ольга Валентинівна живе в Америці. Туди переїхала на початку 1990-х. 2000 року розлучилася з чоловіком Леонідом Борткевичем, солістом ансамблю "Пєсняри". Мають сина Річарда, 38 років. Вдруге вийшла заміж за американця Девіда.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Корбут звинуватила тренера у зґвалтуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути