вівторок, 13 листопада 2018 05:16

Олена Жуковська померла під час пологів

Автор: www.facebook.com / Александр Никитченко
  В Олени Жуковської лікарі діагностували емболію — проникнення навколоплідних вод до легеневих судин. Реанімаційні заходи результату не дали
В Олени Жуковської лікарі діагностували емболію — проникнення навколоплідних вод до легеневих судин. Реанімаційні заходи результату не дали

"Ура, выписка. Марк едет в родной дом. Если ты нас видишь и слышишь, Аленка, обещаю, будешь нами гордиться, мы тебя любим!" — написав на своїй сторінці у "Фейсбуку" 24-річний Олександр НІКІТЧЕНКО з Глухова на Сумщині. Його дружина Олена ЖУКОВСЬКА, 24 роки, померла під час пологів. Справлятимуть сороковини.

Олена Жуковська навчалася у Глухівському педагогічному університеті ім. Олександра Довженка. З Олександром Нікітченком познайомилася два роки тому.

— Наші стосунки розвивалися стрімко, — розповідає Олександр Нікітченко. — За кілька місяців після знайомства вже жили разом. Навіть до магазину без неї не ходив. Обоє раділи, коли дізналися про вагітність. Альона відразу почала купувати дитячі речі. Мої батьки казали, що це не до добра. Та вона не зважала, бо у забобони не вірила.

До лікарні жінка потрапила 12 жовтня.

— Альона казала, що їй тягне поперек, — говорить Олександр. — Пропонував поїхати в лікарню, та вона відмовилася. Ввечері вирішила попрасувати речі для дитини. Ще не дійшла до спальні, як з неї полилася кров. Разом з батьком повезли Альону в лікарню. Там сказали, що потрібна операція. За кілька хвилин почули її крик, а потім — дитячий. Раділи, бо думали, що народжує. Та за якийсь час з палати вийшов лікарі і сказав, що моєї дружини більше немає.

Діагностували емболію — проникнення навколоплідних вод до легеневих судин. Реанімаційні заходи результату не дали. Її син з'явився на світ після кесаревого розтину.

— Назвали Марком — дружина встигла вибрати для сина це ім'я, — каже Олександр. — Після пологів немовля відвезли до обласної лікарні. Виявилося, що наковталося крові.

Дитина пробула там майже два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Олена Жуковська померла під час пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути