вівторок, 15 вересня 2009 08:20

Олексій Туба пішов од матері до сусідки

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  У селі Переорки Вінницького району Олексій Туба (ліворуч) уже рік живе у родині матері свого друга Валентини Гребінник. Із Денисом Гребінником (тримає на руках брата Олександра) допомагає доглядати дітей Ростислава та Анастасію (стоїть біля брата)
У селі Переорки Вінницького району Олексій Туба (ліворуч) уже рік живе у родині матері свого друга Валентини Гребінник. Із Денисом Гребінником (тримає на руках брата Олександра) допомагає доглядати дітей Ростислава та Анастасію (стоїть біля брата)

Олексій Туба, 15 років, із села Переорки на Вінниччині рік живе у родині свого друга. Мати хлопця 39-річна Світлана після смерті свого чоловіка Василя привела додому на 12 років молодшого Богдана Федошина.

— Я їй зразу сказав: або я, або Богдан, — відмахується Олексій. — Вона вибрала Богдана. Він не бив мене, але сварилися деколи. Не хочу, щоб він замість батька був.

Хлопець живе у родині Валентини Гребінник, 38 років. У неї п"ятеро дітей: 15-річний Денис, Євген, 7 років, 5-річна Анастасія, Ростислав та Олександр, яким 4 і 3 роки відповідно. Усі туляться в одній кімнаті. В іншій живуть Валентина зі своїм чоловіком Петром.

— У дитячій ліжко триповерхове стоїть. На самому верху Саша спить, нижче — Ростік, іще нижче — Женя. Альоша, Деніс і Настя — на окремих кроватях. Але це звечора так вкладаються. На ранок насипом до когось одного в ліжко збиваються. Думаємо достроюватися, бо Настя підросте, треба буде окрема кімната, — говорить Валентина Гребінник.

Олексій допомагає доглядати дітей, порається по господарству. Показує у хліві поросят і теличку.

— Я така була, як Свєта, — веде далі жінка. — І випивала, бувало, курила. А як з району налякали, що дітей заберуть, я все покинула. Пішла на ферму свинаркою. Познайомилася з Петром Івахою. Всі дівки по ньому сохли, а мене вибрав. Господарство завели. На дітей допомогу отримую. Альоша до нас попросився, то я і дозволила йому пожити. Свєта приходила, просила вернутися. А він сказав: як вижену, все одно додому не піде. Шкода, що цілий рік школи прогуляв. Після восьмого класу його документи зі школи ні йому, ні мені не дають. А мама його документи не забирає. Ми в районну адміністрацію звернулися. Альошці допомогли в училище влаштуватися. Столярем буде.

Я така була, як Свєта — і випивала, і курила

Світлана Туба живе через кілька хат. Із нею троє дітей: 14-річний Володимир, Сергій, 12 років, і 8-річна Анжела. Старша донька 18-річна Олена вийшла заміж, живе окремо. Другокласницю Анжелу цьогоріч не взяли у місцеву переорську школу. Сказали, що відстає у розвитку. Світлана працює в теплицях у сусідньому селі Стрижавка. Доки її немає, за дітьми наглядає Богдан Федошин.

— Альоша не через мене пішов, — запевняє він. — Ми з ним нормально общаємося. Зі Свєтою у нас різниця у возрасті 12 років. Щитаю, це нормально. Моя мама два роки назад тоже вийшла замуж за чоловіка на п"ять років молодшого. Я на заробітки хожу, не п"ю, не куру, образ хорошої жизні веду.

— Я сина просила вернутися, а Валька не пускає. Приворожила, — каже Світлана по телефону. — Вона його, навєрно, і пити-курити навчила. Їй він треба як наймит, щоб дітей бавити.

Гребінники виграли пилосос і праску

Для дітей Валентини Гребінник Вінницьке районне управління у справах сім"ї збирає одяг і потрібні в господарстві речі.

— Знайшли спонсорів, які погодилися дати гроші на побутову техніку, — розповідає Надія Олійник, начальник управління. — Якраз вистачило на холодильник. Випадково їду біля магазину побутової техніки, бачу рекламу про розіграш. Заскочила в магазин, пояснюю хлопцям, яку вони можуть добру справу зробити. Валя купила у них холодильник і виграла ще пилосос і утюг. Може, і допомогли хлопці, а може, і випадок.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Туба пішов од матері до сусідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути