середа, 09 травня 2007 14:08

Олег Ющенко працює в пабі "Докерс" офіціантом

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Чимало постійних клієнтів пабу ”Докерс” просять, аби їх обслужив Олег Ющенко
Чимало постійних клієнтів пабу ”Докерс” просять, аби їх обслужив Олег Ющенко

Офіціанта Олега Ющенка, 23 роки, називають "візитівкою" київського клубу "Докерс-АБС", що в Пасажі. Вдень у клубі людей мало. В одному з трьох залів за столом сидять двоє чоловіків і дівчина.

— Когда нас наконец обслужат? — із московським акцентом вигукує чоловік в окулярах.

До столика підходить білявий офіціант у довгому фартуху зі шнурівкою. Зверху на ньому маленький фартушок із кишенями. На шиї на мотузку висять штопор та свисток. На бейджику написано "Ющенко".

Росіяни замовляють горілку, томатний сік і чай. Починають із горілки.

Питаю офіціанта, чи він, бува, не родич Віктора Ющенка.

— К президенту не имею отношения, — чемно відповідає юнак. — Мій батько родом із Ніжина. Але Чернігівська область межує з Сумською, тому все може бути.

Замовляємо зелений борщ, курячі крильця "БМВ" із часниковим соусом, чай. Ющенко сервірує стіл. Каже, що на його прізвище почали реагувати після помаранчевої революції.

— Коли на Майдані вигукували "Ю-щен-ко!", я сіпався, — сміється. — Тепер дзвоню друзям, жартую: "Це з адміністрації президента України".

— Як реагують відвідувачі на те, що ви — Ющенко? — цікавлюся.

— Інколи просять автограф. Якось прийшли клієнти, кажуть: "А ми з Донецька, ми за Януковича". Я спеціально для них почепив інший бейджик — "Олег". Мені дозволяють мати два бейджики, бо інколи клієнти дістають, — пояснює Ющенко.

Розповідає, що приїхав до Києва з Шепетівки шість років тому. Вступив до Політехнічного інституту, але на другому курсі кинув навчання.

— Пішов працювати. Батьки в мене працюють на деревообробному комбінаті в Шепетівці. Я продавав аудіокасети, був діджеєм, барменом. Півтора року тому став офіціантом. Ця професія затягує — спілкування з людьми, живі гроші.

Розповідає, що, крім зарплатні, отримує непогані чайові.

Позаочі клієнта звуть Джин-Тонік

— Бувало, заробляв усього 30–40 гривень за зміну. Але й цього вистачало, аби відбити таксі та цигарки.

До клубу заходить літня пара. Жінка тримає в руках букет троянд. Ющенко приносить їм скляну вазу. Ставить на стіл пляшку вина. Розповідає, що має клієнтів, які ходять у паб "на Ющенка".

— Просять, щоб обслужив я. Один постійний відвідувач навіть переніс святкування свого дня народження через мій вихідний.

Стишуючи голос, додає, що офіціанти дають прізвиська завсідникам закладу. Є Віталік Мохіто, бо завжди п"є коктейль "Мохіто". Іншого клієнта позаочі звуть Джин-Тонік.

За сусіднім столиком розмовляють англійською.

— Іноземці замовляють українські страви, — розповідає Ющенко. — Із напоїв — наше пиво. Росіяни беруть горілку та томатний сік, часто без закуски. А українці до випивки замовляють добру закуску.

Одну зі стін зали зіркові клієнти пабу "Докерс" використовують для автографів. Серед них є і відгук гурту Олега Скрипки: "У вас дуже класно і смачно. "ВВ".

— У нас відпочивав російський співак Борис Гребенщиков. Їв борщ, сало, м"ясо. Часто заїжджають хлопці з гурту "ТНМК". Був Олександр Пономарьов із дружиною. Його друзі святкували день народження. Він привітав їх, трохи посидів, випив вина і поїхав. Заходять і депутати, але імен не знаю, бо політикою не цікавлюся. Часто буває сценічна "мама" Вєрки Сердючки з друзями, але без Вєрки. Тіна Кароль недавно заїжджала. Була з молодим чоловіком. Він її довго чекав. Зробив замовлення. Доки Тіна прийшла, страви охолонули.

— Кажуть, Тіна Кароль на дієті.

— Дієти я за нею не помітив, — регоче Олег. — Салат "Цезар", на друге — м"ясна страва. Порції в нас великі, з"їла вона все.

Розповідає, що два тижні зустрічається із дівчиною. Ірина також офіціантка. Познайомилися на роботі. Разом катаються на роликах.

На шиї в хлопця татуювання — на темному тлі гральні кості з цифрами 3 та 4.

— У мене щаслива цифра 7, — пояснює. — Не люблю бути сірою мишкою. І ліве вухо проколов, одразу, як приїхав із Шепетівки до Києва, — торкається двох сережок. — Зараз у мене довге волосся. А раніше робив стильні стрижки. Вибривав на голові візерунки.

Каже, збирається ще раз вступати в Політехнічний університет. Школу хлопець закінчив із золотою медаллю. Прибирає стіл, приносить рахунок. Чек підписаний: "офіціант Ющенко".

1983, 7 грудня — Олег Ющенко народився в місті Ніжин на Чернігівщині
1988 — переїхав із батьками до міста Шепетівка на Хмельниччині
1991 — народилася сестра Анна
2001 — вступив до Київського політехнічного інституту на зварювальний факультет, на другому курсі кинув навчання; працював продавцем, барменом у ресторанах "Оранжерея", "Картель", "Вагон-ресторан", "Флоренція"
2005 — офіціант у клубі "Докерс-АБС"
2007 — знявся в кліпі гурту "Магма"

Зараз ви читаєте новину «Олег Ющенко працює в пабі "Докерс" офіціантом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути