— В Україну переїхала з Тбілісі п'ять років тому. Знайомі запросили стати директором мережі пекарень "Тоне" у Вінниці. Маю великий досвід роботи кухарем, — розповідає 55-річна Ніно Целадзе із Грузії.
Поблизу пекарського цеху мені орендували квартиру. Живу безкоштовно. За неї платять друзі — власники пекарні.
У перший тиждень після переїзду зламала ногу. Мабуть, це найгірше, що зі мною сталося в Україні. Приїхала якраз узимку, в лютому. Дорога була слизька, незвично для мене.
Важко звикнути до того, що не можна вживати воду з крана. В Грузіїї звідти тече джерельна.
Спілкуюся на роботі російською. Її вчила в університеті.
В пекарні готуємо грузинську випічку за власними рецептами. Моя коронна страва — шашлик у тісті. Продають його за 25 гривень. Відповідаю за випічку в магазинах. Паралельно виконую функції головного технолога. Сама готую для ресторану "Марані". Снідаю та вечеряю на роботі.
Отримую зарплату у гривнях. Одразу купую валюту та пересилаю дітям і внукам. Маю посвідку на проживання. Додому їжджу раз на рік.
Коментарі