середа, 16 жовтня 2019 06:31

Наталія Мес продає нерухомість у Мексиці

— Потрапила в Мексику випадково. На одному зі з'їздів науковців- хіміків познайомилася зі своїм чоловіком Едером. Тоді працювала у США офіціанткою і обслуговувала обід на офіційному заході. Сподобалася йому. Почали переписуватися, коли він поїхав. Згодом прислав лист з обручкою. Запропонував переїхати до нього в місто Енсенада у штаті Баха-Каліфорнія, — розповідає киянка 32-річна Наталія Мес. 10 років працює за кордоном. Спочатку потрапила у США за студентською візою, а потім до Мексики. Живе тут шість років.

Чоловік днями пропадав на роботі. Мені було сумно і вирішила знайти заняття. Спершу допомагала російськомовним туристам із відпочинком. Ми живемо в будинку на узбережжі. Виставляла фото з краєвидами в "Інстаграмі". Почали писати російськомовні туристи, які хотіли тут відпочити. Здавала кімнати на другому поверсі нашого дому. Чоловікові це набридло і довелося припинити.

Пізніше почала проводити екскурсії по Мексиці. Це теж виявилося незручно. Країна занадто велика. Навіть на переліт з одного краю в інший треба 6 годин. У наше місто приїздили заради серфінгу чи спостерігати за китами.

Задумалася, коли один із туристів попросив придбати житло. Це виявилося непросто. Енсенада вирізняється своєю багатокультурністю. І навіть у престижних районах будують маленькі будиночки зі страшними житловими умовами, де лише обшарпані стіни і немає туалету. Перш ніж купити житло, варто сходити в той район і поговорити з сусідами. Іноді виясняється, що будинок зведений незаконно і підлягає знесенню. Там живуть іммігранти, яких навіть полічити не можуть.

Спершу їздила містом і для цікавості відмічала непридатне житло. Все наносила на карту. Також додавала оголошення про продаж чи оренду помешкань із місцевих видань і сайтів оголошень. Ця інформація виявилася дуже актуальною для американців. Вони дзвонили мені і розпитували деталі та процедуру купівлі. Зрозуміла, що тут є на це попит і почала проводити повну процедуру купівлі-продажу чи довгострокової оренди.

Однокімнатна квартира у страшному кримінальному районі обійдеться у 30 тисяч доларів. Таке ж помешкання десь ближче до центру в кращому районі вже коштуватиме 50 тисяч доларів. Маєтки стартують від 300 тисяч доларів. Але найбільше житла купують американці на убережжі Каліфорнійської затоки. Їдуть сюди, коли виходять на пенсію. Стають рибалками, серферами чи просто насолоджуються життям.

Чоловік оформив бізнес на себе. Іноземець в Мексиці не має право продавати нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Мес продає нерухомість у Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути