четвер, 21 травня 2020 05:56

На лікування Роберта Шафаря пішло пів мільйона гривень

Пів року боровся за життя 28-річний Роберт Шафарь із Мукачевого на Закарпатті. В нього виявили краніофарингіому — вроджену пухлину головного мозку.

— Лікарі сказали, що пухлину треба видаляти, — розповідає брат Руслан Шафарь. — Операція пройшла успішно. Але за 2 години після неї в Роберта стався крововилив у мозку. Довелося робити трепанацію. Пізніше виявили ішемію та мікроінсульт. Через це кисень погано потрапляв до мозку. Стан Роберта був важкий. Нейрохірурги казали, що для стабілізації потрібні місяці.

На лікування Роберта родина витратила понад 500 тис. грн.

— Після операції братові почали вливати антибіотики. Вони мали вбити мікроорганізми, які виявили в його крові. Ідентифікувати їх медики не могли, — говорить Руслан. — Роберт всюди мав шрами від розрізів — на голові, шиї, животі. Лікарям робити це було простіше, ніж шукати причину проблеми. Щодня на лікування йшло 6–7 тисяч гривень. Гроші перераховували небайдужі люди. Влаштовували благодійні аукціони та квести. Брат мужньо боровся. Всім показав, що він сильний.

Роберт Шафарь працював звукорежисером на місцевому телебаченні.

— Він був товариський і життєрадісний, — каже Руслан. — Мав багато друзів, був душею компанії. Мріяв одружитися й порадувати батьків онуками.

Зараз ви читаєте новину «На лікування Роберта Шафаря пішло пів мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути