пʼятниця, 22 лютого 2019 00:25

"Мию волосся вранці. До вечора висихає"

Автор: www.instagram.com Alena Kravchenko
  Олена Кравченко з Одеси відрощує волосся з юності. Миє його раз на тиждень. На це йде півгодини
Олена Кравченко з Одеси відрощує волосся з юності. Миє його раз на тиждень. На це йде півгодини

— У п'ять років мама мене підстригла. Їй подобалися завиті локони, а моє волосся випрямлялося. Коротко обрізала, щоб більше кучерявилося. Вже в юнацькому віці вирішила, що більше не обрізатиму. Максимум могла підрівняти гривку. Востаннє підстригала її 12 років тому. З того часу вона відросла нижче колін, — каже 33-річна Олена КРАВЧЕНКО з Одеси. Має волосся завдовжки 183 см. Її зріст — 164 см.

— У моєму роду довгих кіс ніхто не мав. Мама відтяла волосся у 20 років, бо стало важко доглядати. Бабуся теж обстригла його замолоду. Досі зберігає косу, — розповідає жінка. — Мені за волоссям доглядати неважко. Мию голову раз на тиждень. На це йде півгодини, вистачає жмені шампуню. Якщо помию вранці, до вечора повністю висихає. Коли влітку їдемо на відпочинок, стараюся не мочити волосся у морі, бо від солоної води стає жорстким. Ніколи не фарбувала кіс. Зачіски роблю рідко, лаку уникаю. Шкодить волоссю. Раніше часто заплітала колосок. Тепер роблю косу чи скручую хвіст у джгут і викладаю ґульку. Кілька тижнів тому пропонували знятися в музичному кліпі. Сказали, що треба розпустити волосся та розмалювати фарбами оголене тіло. До цього була не готова. Іноді в соціальних мережах під фото питають, чи не хочу продати волосся. Про це ніколи не думала.

Олена Кравченко навчалася в університеті "Одеська морська академія". Раніше працювала офіс-менеджером. Нещодавно зайнялася власним бізнесом — організовує дитячі свята.

— Вступала до університету в рік, коли на навчання вперше набирали дівчат, — розповідає. — Коли члени приймальної комісії побачили мої коси, дуже довго радилися. Потім вийшов ректор і сказав: "Якщо хочете у нас навчатись, обріжте волосся". Це для мене був шок. У сльозах побігла до декана факультету, щоб пожалітися. Після її втручання ректор пішов на компроміс. За п'ять років навчання жодного разу не розпускала волосся. У день вручення диплома таки наважилася. Однокурсники та викладачі були вражені.

Виховує доньок-двійнят 6-річних Валерію та Мирославу. З чоловіком познайомилася на весіллі друзів.

— На свято виклала з кіс капелюшок, прикрасила його квітами. Олександр вирішив, що то декорація, — пригадує Олена. — Спочатку мали стосунки на відстані. Зустрічалися рідко, він жив в іншій області. Лише на четвертому побаченні розпустила волосся. Олександр здивувався, не вірив, що це справжнє, а не нарощене. На наше весілля вирішила накрутити коси. Стилістка впоралася за дві години, вилила тонну засобів для фіксації. Запевнила, що зачіска триматиметься. Але локони розкрутилися ще до завершення церемонії. Половину шлюбної ночі мила голову. Донькам волосся не обрізаю, мають за пояс. Сподіваюся, що відрощуватимуть і далі. Та якщо захочуть обрізати, не заперечуватиму.

Маску із жовтка та меду наносить на півгодини

Що три місяці одеситка Олена Кравченко підстригає кінчики во­лосся.

— З дитинства це робить мамина подруга. Має легку руку, тому до інших перукарів не звертаюся, — каже вона. — Раз на тиждень роблю натуральну маску — з жовтка, меду, вітамінів А, В і С. Усе змішую і наношу на волосся на 30 хвилин. Щомісяця користуюся ефірними оліями — з троянди чи кори дуба. На дерев'яний гребінець наношу кілька крапель, а потім розчісую ним волосся по всій довжині.

Зараз ви читаєте новину «"Мию волосся вранці. До вечора висихає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути