пʼятниця, 10 грудня 2010 07:45

"Мені 47 років, а я закохалася"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Шість років тому розпалася сім'я моєї доньки, — пише 52-річна Ольга Іванівна із міста Шаргород на Вінниччині. —  Діти жили добре. Мали свій дім, роботу. Коли народилася онука, яку чекали три роки, зять пішов в іншу сім'ю. Хоч постійно і до цих пір говорить, що любить моїх дівчаток. Онука страждає після кожної зустрічі з батьком, часто хворіє. Донька досі не може знайти собі пари. Я бачу, як їй важко самій, і нічого зробити не можу".

Лист коментує біоенергетик із Кривого Рогу Лілія Хасапєтова, 43 роки.

Розглядає фото доньки Ольги Іванівни. На ньому усміхнена жінка, вбрана у строгий чорний костюм. Вії густо наведені тушшю. Біля неї білява школярка.

— Ваша донька вийде заміж удруге. До 40 років може народити ще одну дитину. Чоловік пішов із сім'ї, бо його приворожили. Може, приворотом займалася в молодості ваша донька, а тепер він уплинув на розрив стосунків між ними. Може, виною всьому є інша жінка — мати або коханка чоловіка.

"У нашій родині горе, — каже у листі полтавка 49-річна Світлана. — Брат мій Юрій часто випиває. Йому 44 роки. Одружений, але зараз із дружиною не живе. Дітей своїх не має. Переїхав до мами в село. Уже поміняв третю роботу. Може два тижні не пити, а потім знову йде в запій. Робити все вміє. Ми його вже кілька разів лікували. Місяць ходив тверезий. Тільки получив зарплату, торкнувся грошей — і знову пішов у запой. А як грошей немає, стає нормальним чоловіком. Може, йому пороблено на гроші?"

Вкладає фотографію брата з матір'ю.

— Вашому братові не пороблено на гроші. Тут діє проста схема: людина має за що випивати, тому йде і напивається. А коли нема грошей, дотримується сухого закону. Якщо не звернетеся вчасно до лікарів, залежність стане хронічною. Болітимуть нирки і печінка. За рідних треба молитися, щоб Бог і ангел охоронець відвертали від чарки. Якщо вчасно схаменеться, матиме шанс повернути дружину. Поки що бачу, що між подружжям ще не згасли всі почуття. Нехай не чекає, доки вона знайде собі іншу пару.

"Працюю завідувачкою у дитячому садку, а чоловік — учителем у школі по сусідству, — розповідає в листі 44-річна Лариса Іванівна зі Львова. — Виростили двох діток — доньку і сина. Сину 22 роки. Зустрічається з дівчиною. Планують одружитися, коли закінчать учитися. Доньці вже 29 років, а вона досі не має пари. Через ревнощі в неї болить серце. Злиться, що ми з батьком живемо в парі, що брат дівчину знайшов, а вона самотня. Хочу допомогти їй налагодити сімейне життя".

У конверті фото доньки. На ньому чорнява дівчина з великими блакитними очима. Губи наведені рожевою помадою.

— Хорошого чоловіка треба вимолити і заслужити. Щоб вийти заміж, дівчині треба молитися Пресвятій Богородиці. На свято Покрови, 14 жовтня, усім дівчатам раджу промовляти: "Покрово, Покрівонько, покрий мою голівоньку". Ваша донька вийде заміж протягом наступного року. Гнівитися і заздрити їй небезпечно. Заздрощі з'їдають людину зсередини. Через це болить голова і серце.

"Мені 47 років, а я закохалася, — пише Катерина із міста Жашків на Черкащині. — Живу з мамою і двома синами. Чоловік трагічно загинув кілька років тому. Хлопці мої вчаться в університетах. Я все сама тягну і по господарству, і по дому. Півроку тому зустріла чоловіка, який схожий на мого ідеала. Він теж кохає мене і хоче, щоб ми були разом. До нього я зустрічалася з одним чоловіком, але розійшлися. Боюся знову розчаруватися, бо і з покійним чоловіком ми не дуже добре прожили. Багато помилок наробили".

— Людина за життя переживає три молодості — у 20, 40 і 60 років. У цей час потрібно бути особливо уважними, щоб не пропустити своє щастя. У такі періоди жінки та чоловіки починають закохуватися, робити необдумані вчинки, ризикувати. Ваша друга молодість може принести удачу. Не бійтеся ризикувати. Відчуваю, біля вас є людина зі світлою душею. Не лякайтеся свого кохання. Ви пережили чимало втрат. Приготуйтеся до змін на краще.

Зараз ви читаєте новину «"Мені 47 років, а я закохалася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути