четвер, 25 лютого 2021 05:21

"Медики були безсилі"

24 лютого в Одесі поховали 65-річного Володимира МАЛОФЕЄВА. Називали символом одеського Майдану. Минулої суботи в нього виявили онкологію.

— Із Володимиром Павловичем познайомився, коли його привезли у госпіталь, — розповідає волонтер Андрій Танцюра. — В нього діагностували рак жовчовивідних шляхів. Тяжкий стан, бо довго не лікувався. Медики були безсилі. Володимир Павлович помер у лікарні в оточенні друзів. Перед смертю не міг говорити. Мовчки потиснули один одному руки.

Володимир Малофеєв раніше був актором, працював у туристичній сфері. Брав активну участь в Революції гідності. З початком війни на Донбасі пішов на фронт.

— Володимир Павлович приходив на всі проукраїнські мітинги. Познайомилися 2012 року на одному з них, — розповідає подруга Яна Титаренко. — Він був учасником Майдану. Майже чотири місяці стояв на барикадах у Києві. Коли приїжджав в Одесу переодягнутися і владнати справи, ходив на місцеві акції. Як тільки почалася війна, поїхав на Донбас. Навчався снайперській справі. Пояснював: "Мотор уже поганий, бігати не можу. Але можу лежати й відстрілювати ворогів". Під Дебальцевим отримав контузію. Після лікування не міг піти воювати, бо переніс інфаркт. Залишився в Одесі. Спілкувався з бійцями, допомагав волонтерам. До кінця життя навчав молодь військовій справі.

— З ним завжди весело й цікаво, — продовжує Яна. — Постійно жартував. Не був зіркою, але тепер одесити сумують так, ніби втратили відому людину. Своїм життєвим шляхом, відданістю Україні та щирістю він заслужив любов і повагу.

У Володимира Малофеєва залишилися дружина і двоє дітей.

— Його син живе у Греції, працює у туристичній сфері, — каже Титаренко. — Донька — в Україні, але вона не спілкувалася з Володимиром Павловичем через його проукраїнську позицію. Називала українців "фашистами". Для нього це було неприйнятно.

Зараз ви читаєте новину «"Медики були безсилі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути