вівторок, 01 грудня 2009 08:38

Королева Британії одягла сукню з вишитими курми

Автор: фото з сайту www.telegraph.co.uk
  Плаття з птахами для британської королеви Єлизавети II вишивали два місяці
Плаття з птахами для британської королеви Єлизавети II вишивали два місяці

Минулої п"ятниці королева Британії 83-річна Єлизавета ІІ на саміт колишніх англійських колоній одягла сукню із зображенням курей. Так вирішила засвідчити свою повагу до острівної країни Тринідад і Тобаго, в якій відбувався саміт. Птахи сімейства курячих є національним символом цієї держави.

Прийом відвідали лідери 53 країн. Королева дефілювала в білій сукні з вишитими на ній ібісами і чачалками. Ліворуч плаття прикрашала червоно-зелена гілка дикої квітки пуансетія. Наряд королеви багатьох здивував. У залі перешіптувалися, що він занадто сміливий.

— Її високість хотіла бути сучасною, — пояснює дизайнер королеви Енджела Келлі. — Їй набридли традиційні вбрання. Захотілося одягти щось провокативне. Але таке, що не образило б жодну з 53 країн.

За правилами етикету, королева одягає на прийоми довгі сукні бежевого, білого чи чорного кольорів. На ногах у неї мають бути туфлі на високих підборах, на руки слід одягти рукавички. На прийом не можна з"являтися з розпущеним волоссям, з прикрасами зі штучних діамантів. Жінки не повинні відкривати рук і п"ят.

— Насправді жодних правил королева не порушила, — каже Енджела. — Її сукня була довгою, а підбори високими. Ми лише додали яскравий малюнок. Вишивали його на платті два місяці.

Замість капелюшка королева одягла тіару (обруч. — "ГПУ") з діамантів. У ній 1947-го вона вінчалася з герцогом Единбурзьким.

Зараз ви читаєте новину «Королева Британії одягла сукню з вишитими курми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути