вівторок, 18 липня 2017 06:06

Ключки для гольфу коштують 260 тисяч гривень

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Тренер з гольфу вчить учасницю турніру ”Гольф на шпильках” правильно бити м’яч. Він має якнайближче докотитися до прапорця на полі. Професіонали тренуються у цьому кілька разів на тиждень. Використовують ключки з різними пластинами на кінці
Тренер з гольфу вчить учасницю турніру ”Гольф на шпильках” правильно бити м’яч. Він має якнайближче докотитися до прапорця на полі. Професіонали тренуються у цьому кілька разів на тиждень. Використовують ключки з різними пластинами на кінці

— У гольф не граю, але сьогодні кілька ударів ­зроблю, — говорить співачка 36-річна Антоніна ­Матвієнко. Вона і ще 49 жінок брали участь у щорічному турнірі "Гольф на шпильках". Його провели 13 червня у столичному Гольф-центрі біля Дніпра. Поставили умову — учасниці мають бути на високих тонких підборах.

У білих босоніжках на високих підборах і сріблястій сукні до колін Матвієнко стає на зелену платформу. Її поклали на третьому поверсі центру. З платформи відкривається панорама зеленого поля. Широко розставляє ноги, замахується ключкою і намагається вдарити по пластиковому м'ячику. Промахується. Жінки поряд кличуть інструктора.

— Газон на полі дорогий. Тому жінок на підборах туди не випускаємо, — каже власник Гольф-центру 62-річний Сергій Кіроянц. Одягнений у сорочку і світлі штани. — Сам займаюся гольфом більше 15 років. За однією з версій, у нього грали ще древні китайці. За іншою — гра виникла, коли в Середньовіччі шотландські фермери з нудьги били палицями по камінню, пасучи кіз.

— Займаюся гольфом близько року. Щоб грати на високому рівні, потрібно тренуватися чотири рази на тиждень. За одне заняття вибиваю близько 400 м'ячів, — розповідає інструктор 20-річна Дарія. Роздає ключки жінкам. Ділять на команди по шість-вісім чоловік. Офіціанти розносять на тацях закуски гостям.

— Ключку потрібно підбирати під фізичні можливості, — продовжує Дарія. — Для жінок роблять графітові. Вони легші і гнуться. Для чоловіків — ­залізні. Маю набір з дев'яти штук. На кожній внизу пластина різної форми. Є спеціальна для того, щоб м'яч летів угору, аж над деревами. Дорогі набори коштують до 10 тисяч доларів (260 тис. грн. — ГПУ).

Перед грою завжди роблю зарядку. Найголовніше — повороти тулуба. Якщо плечі не крутитимуться, не зможеш бити. Розігріваю зап'ястки рук. Повинні бути розслабленими. Однак не занадто, щоб ключка міцно трималася.

Тренування проходять поетапно. Спочатку навчаються грати на рівному полі, потім у лісі, на піску, перебивають м'ячик через озеро.

У гольф грають у будь-яку погоду. Не виходять тільки тоді, коли є блискавка.

— Для гравця важливе взуття. Має бути стійким, — до нас підходить інструктор 24-річний Олександр. Показує на свої білі кросівки із шипами. Схожі на футбольні бутси. — Вони не промокають. Коштують від 50 до 300 доларів (1300–7800 грн. — ГПУ). Шпильки тут недоречні. Тому сьогодні не серйозна гра, а розвага.

Поряд співачка 26-річна Міла Нітіч у білому костюмі і червоних туфлях б'є м'яч. Летить за відмітку в 100 ярдів (91,44 м. — ГПУ). Її колеги по команді радіють і вищать. Суддя пояснює, що мета — не перекинути подалі. Головне, аби м'яч якнайближче докотився до прапорця у жовтому колі. Воно розташоване ближче.

Через півгодини оголошують, що виграла команда ­Антоніни Матвієнко. Учасниці отримують набори косметики і сертифікати на заняття у фітнес-центрі, процедури у спа-салонах. На полі після гри біліють більше трьохсот розкиданих м'ячиків.

Зараз ви читаєте новину «Ключки для гольфу коштують 260 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути