четвер, 18 червня 2009 19:06

Ганна Герман поховала сина

На столичному Байковому кладовищі у вівторок поховали сина народної депутатки від Партії регіонів Ганни Герман — 16-річного Романа. Він загинув у автокатастрофі на трасі Київ–Одеса в Кіровоградській області за день до цього.

Спортивний БМВ за $50 тис., в якому хлопець повертався з відпочинку, врізався у вантажний "Мерседес Бенц". За кермом легкового авто був 20-річний Максим Зель — брат дружини Миколи, старшого сина Ганни Герман. БМВ в"їхав у задній міст фури, від чого у нього зрізало дах. Машина загорілася. Голову Романа знайшли під вантажівкою, тіло обгоріло. Обидва водії залишилися живі.

Романа відспівали в Іллінській церкві та ховали у закритій домовині. Могила розташована скраю на невеликому пагорбі навпроти крематорію. Обкладена вінками із живих червоних троянд. Останнє поховання, яке за кілька метрів, датоване 2002 роком. Поряд на дорозі стоять три автобуси і маршрутка. У ряд вишикувалися близько півсотні "мерседесів", "лексусів" та "тойот".

Друг загиблого Влад бере під руку дівчину, яка голосно схлипує, й веде до автобуса. Зі сльозами розповідає про покійного:

— Він любив швидкість. Професійно займався велобайком. Коли падав і збивав руки та ноги, знову сідав на велосипед і мчав далі.

Витирає червоні очі, заходить до автобуса.

— Він не заслужив такого! — ридає однокласниця Романа. Вона у чорній блузі та чорних штанях. — Був таким добрим. Де моя хустка? — шукає на асфальті.

Біля свіжої могили розкидані поламані квіти. Лежить чорна шифонова хустка — від неї чути солодкими парфумами. Її ніхто не піднімає.

Від могили відходять лідер Партії регіонів Віктор Янукович, секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова. До авто йде нардеп-"регіонал" Юрій Бойко з колегою Юлією Новіковою. За ними — охоронець.

— Вот у меня тоже много родственников не стало, — стиха каже Новікова.

Від могили під руки дві жінки ведуть Катерину Стеців, бабусю покійного. Ганна Герман позаду ледве ступає ногами. Біля неї ідуть її чоловік Сергій та син Микола. Машини роз"їжджаються. Працівники ритуальної служби розбирають накриття із залізних прутів, під яким відспівували Романа.

— У жінки страшна біда, — каже копач Сергій у сірій майці. — Треба забути, що вона політик, забути все погане, що зробила. Не дай Боже нікому хоронити своїх дітей.

Неподалік на могилу дивиться працівник крематорію. Називається Михаличем. Говорить, що цей цвинтар закритий для простих людей.

Голову Романа знайшли під вантажівкою, тіло обгоріло

— Тут поховані великі люди — письменники, артисти. А що могла зробити дитина у 16 років? Хоча місце тут можна купити за великі гроші.

За скільки — не каже. У бюро ритуальних послуг на території кладовища пояснюють, що інформація про ціни на поховання є секретною і для внутрішнього користування.

Роман Герман закінчив 10-й клас елітної столичної гімназії N48. На похорон його однокласники та учні паралельних класів приїхали у двох автобусах із чорними стрічками. Класний керівник загиблого 40-річний Микола Гончарук розповідає:

— Десятий "Б" я взяв три місяці тому. Їхній класний керівник звільнилася. Рома був гарним хлопцем. У нашу школу прийшов у п"ятому класі, одразу як переїхав із батьками зі Львова. Любив носити джинси і широкі футболки. Слухав реп і хіп-хоп. Історію, українську мову та літературу знав на "відмінно". Їздив на олімпіади з польської. Трохи важче було з математикою. Уроки майже не прогулював. Батьки ніколи не дзвонили в школу і не просили підвищити йому оцінки. На збори приходили батько або мати, іноді старший брат. Роман професійно займався боксом і їздив на велосипеді. Ніколи не показував понтів.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Герман поховала сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути