Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 18:06

Еляна Бондаренко народила у комi

Автор: фото із сімейного архіву Бондаренків
  Еляна і Сергій Бондаренки в Полтавському центральному РАЦСі в день свого весілля 7 вересня 2007 року. Свідками в них були їхні друзі Людмила й Анатолій. Через шість місяців після весілля Еляна впала в кому
Еляна і Сергій Бондаренки в Полтавському центральному РАЦСі в день свого весілля 7 вересня 2007 року. Свідками в них були їхні друзі Людмила й Анатолій. Через шість місяців після весілля Еляна впала в кому

28 січня Еляна Бондаренко, 21 рік, упала в кому. Жінка була на 34-му тижні вагітності. За день до цього в неї піднялася температура до 40 градусів. "Швидку" викликала її мати Олександра Сафронович, 45 років. Жінка працює заступником директора школи в селі Терешки Полтавського району.

— Коли доньку збирали у лікарню, вона плакала, — розповідає Олександра Борисівна. — З кімнати її виводив чоловік Сергій. У цей момент з вітальні вибігла трирічна Маша — донька Ляни від першого шлюбу. Гукнула: "Мамо, я тебе люблю". Серьожа взяв Ляну на руки і поніс у машину "швидкої".

Жінку доправили в міське інфекційне відділення з підозрою на ангіну. Але там її не прийняли через вагітність. Майже непритомну, перевезли до пологового будинку N1. На ранок Еляна Бондаренко впала в кому.

Вона народилася в Полтаві. Має старших братів Валерія та Олега. У школі займалася хокеєм на траві, вільною боротьбою. Потім  вступила до Полтавського училища N4, вчилася на кухаря-кондитера. Із першим чоловіком, Олексієм Гановичем, познайомилася після школи. Дочекалася його з армії. Однак торік подружжя розлучилося.

— Олексій жодного разу не заплатив аліменти, — каже Олександра Борисівна.

Знайомі звели Ляну із Сергієм Бондаренком. Через місяць вони почали жити разом, а ще через чотири одружилися. Весілля справляли в кафе.

— Відгуляли весело, з феєрверками, — згадує 26-річна Надія Мелещенко, подруга Еляни. Вона прийшла провідати Олександру Борисівну. — Сергій полюбив прийомну доньку Машу. Балує її. Вона його називає папою.

1 лютого Ляну перевезли в обласне реанімаційне відділення, підключили до апарата штучного дихання.

— У неї знайшли вірус Епштейн-бара, енцефаліт, поліемієліт, ще якусь хворобу крові. Лікарі нам точний діагноз не кажуть, — розповідає мати. — Говорили, що дитина через два дні загине.

Онука сказала, що до неї уві сні приходила мама

Наступного вечора в Еляни відійшли води. Їй зробили кесарів розтин. О 21.00 народився хлопчик, якого назвали Олександром.

— Сашенька народився здоровий, вагою 2,2 кілограма, — продовжує Олександра Борисівна. — Він недоношений, тож його поклали під кисневий ковпак. Лікар сказав, що у таких діток завжди є проблеми з диханням. Сашенька рухливий, добре їсть суміш для недоношених діток.

Жінка показує на мобільному крихітного хлопчика у памперсі, який іноді здригається уві сні. На його тілі — датчики, що контролюють температуру, серцебиття, тиск.

— Коли в онучка стабілізується дихання і він набере вагу, ляжу з ним до лікарні, — каже жінка.

Це сталося в суботу, 9 лютого.

Першого ж дня на ліки для доньки Олександра Сафронович витратила понад 7 тис. грн, кожного наступного дня — по 2 тис. У реанімацію до Еляни матір не пускають.

— Я просила лікарів, щоб дозволили Маші поговорити з мамою, погукати її. Бували ж випадки, коли люди приходили до тями. Раптом спрацює материнський інстинкт і вона прокинеться, — каже жінка.

Машу підвели до входу в реанімацію. Зайти всередину не дозволили. Дівчинка кликала маму, але безрезультатно.

— Зранку онука сказала, що до неї уві сні приходила мама. Сказала, що в неї тут боля і тут боля, — показує пальцем на голову та живіт. — Думаю, трирічна дівчинка не могла такого придумати. Та й про операцію вона не знала.

Лікарі кажуть, що стан Еляни Бондаренко тяжкий. Їй ставлять крапельниці.


Гроші можна перерахувати на ім"я Сафронович Олександри Борисівни на рахунок N262001400505 у гривнях, ідентифікаційний код отримувача 2309813207, МФО банку отримувача 380805 у ВАТ "Райффайзен Банк Аваль".

Зараз ви читаєте новину «Еляна Бондаренко народила у комi». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути