пʼятниця, 01 лютого 2008 07:13

Міліціонери на дорозі прийняли пологи

Автор: фото: Андрій УТЬОСОВ
  Прапорщик Олександр Орел (у центрі) показує, якою завбільшки була новонароджена — ”як кошеня”. Зліва — Павло Поліщук, справа — Сергій Маньковський
Прапорщик Олександр Орел (у центрі) показує, якою завбільшки була новонароджена — ”як кошеня”. Зліва — Павло Поліщук, справа — Сергій Маньковський

Доки машина швидкої допомоги їхала за викликом, троє інспекторів патрульної служби Одеси в понеділок на вулиці встигли прийняти пологи в жительки мікрорайону Чубаївка Олени Волконської, 24 роки.

— Нам подзвонив невідомий, сказав, що на дорозі лежить жінка і страшенно кричить, — розповідає "ГПУ" прапорщик ППС Київського району 35-річний Павло Поліщук. — Ми під"їхали і бачимо, що на узбіччі лежить жінка, яка вже починає народжувати. Тільки-но викликали "швидку", як усе почалося.

— Ми проходили курси зі швидкої допомоги і теоретично знали, як приймати пологи. Але на практиці все виявилося набагато складніше, бо було раптово, — додає 31-річний прапорщик Олександр Орел. — Ми навіть почали сперечатися, хто що робитиме.

— Павло й Олександр тримали дитину, а я тримав пуповину, — усміхається 37-річний прапорщик Сергій Маньковський. — Уже намагався перерізати, але з"явилися медики.

Усі троє міліціонерів працюють в органах не менше п"яти років. Минулого тижня затримали грабіжника, який чинив опір при арешті. У неділю знімали з вузького даху балкона на 12 поверсі п"яного чоловіка.

— Приймаючи пологи, я хвилювався більше, ніж коли затримував злочинців, — каже Сергій Маньковський. — Ніколи не було так страшно.

Олена Волконська у спортивному костюмі вийшла на дорогу, щоб "піймати" машину до пологового будинку. Її п"яний чоловік спав у хаті. До лікарні потрібно їхати близько 10 хв. Але перейми почалися швидше. Міліціонери допомагали їй вперше стати матір"ю на безлюдній вулиці.

Нині жінка перебуває в пологовому будинку N7. Доньку назвала Нікою. Лікарі кажуть, що мати і дитина в задовільному стані. Немовля має 50 см зросту і важить 2800 г.

Павло, Сергій та Олександр — одесити. Всі одружені. Мають по доньці і кожен планує ще одну дитину — "пацана". Жоден із них ніколи не приймав пологи. Тепер про них говорять у відділку. Колеги інколи жартують.

— Я теж жартував би. Але в якомусь розумінні ми — зірки, — говорить Павло Поліщук. — Це, мабуть, те ж саме, якщо лікар поїхав би до хворого, а затримав небезпечного злочинця.

— Зараз я би зміг ще раз прийняти пологи, бо є екстремальний досвід, — жартує Олександр Орел. — Але з тим доведеться почекати — квартирні умови не відповідають бажанням.

Заступник начальника обласного управління міліції Анатолій Хлєвной каже, що в районах області міліціонери нерідко приймають пологи. Останній такий випадок стався наприкінці листопада. Правоохоронці пояснюють, що не вистачає фельдшерсько-акушерських пунктів. Пологовий будинок — один на всі райони Одеської області.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери на дорозі прийняли пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути