понеділок, 29 березня 2021 10:00

Зупинився Ніагарський водоспад. Прогнозували кінець світу

29 березня 1848 року через сильні морози більш як на 30 год. зупинився Ніагарський водоспад. Бурхливий потік води перетворився на брилу льоду.

Місцеві жителі, які звикли до шуму річки, зустріли ранок у дивній, моторошній тиші. Деякі проповідники прогнозували близький кінець світу.

Автор: Legal Technique
  Зупинився Ніагарський водоспад. Прогнозували кінець світу
Зупинився Ніагарський водоспад. Прогнозували кінець світу

До водоспаду з'їжджалися туристи, щоб встигнути зафіксувати рідкісне природне явище.

"Минулої неділі на крижаному мосту було дуже багато людей, здебільшого молодь. Весь день каталися на санках, розважалися. Посередині стояли кілька дерев'яних будок, що пропонували бульйон, тістечка і каву", - писали в газеті Toronto Globe.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацював новий залізничний вокзал

Мороз лютував недовго: вітер змінився, і крижану дамбу прорвало. За 30 год. Ніагарський водоспад загуркотів знову. З шумом і гуркотом суцільна стіна води, піднявшись на велику висоту, потекла по руслу річки.

Витрата води в Ніагарі залежить від рівня озера Ері в місті Буффало. Цей фактор змінюється в залежності від напрямку та інтенсивності вітру. Того дня сильний вітер нагнав плаваючий лід на озері Ері в місці, звідки витікає річка Ніагара. Це раптово заблокувало вузьке русло і перекрило більшу частину річкового стоку.

7 грудня 1678 року бельгієць Луї Геннепін відкрив Ніагарський водоспад. Він є найпотужнішим у Північній Америці. Висота водоспаду становить 53 м. Об'єм води, яка падає, досягає 5720 куб./с.

Зараз ви читаєте новину «Зупинився Ніагарський водоспад. Прогнозували кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути