понеділок, 17 березня 2008 16:04

Олена Франчук розплакалася на врученні премії "Гордість країни"

У театрі імені Івана Франка вручали премію "Гордість країни-2007". 11 українців отримали її за видатні вчинки.

О 18.00 в партері багато місць зарезервовано. На трьох стільцях лежать папірці з написом "Павленко". Повз крісла проходить піар-менеджер Ольга. Здивовано каже: "Він що, розтроївся, цей Павленко?".

Біля сцени походжає нардеп-"регіонал" 40-річний Нестор Шуфрич. До нього підбігають 14-річні близнюки Коля та Льоня Тузенки. Хлопців нагородили за те, що найшвидше в Європі розв"язують логічні задачі з математики.

— Пане Іване, дайте нам автограф, — просить Льоня.

Депутат старанно виводить: "Від Шуфрича Нестора Івановича".

— Супер! — вигукує Льоня. — А можете ще дві книжечки підписати?

Близнюки з автографами радісно підстрибують за спиною в Шуфрича. Кажуть, що хочуть ще взяти автограф у футболіста Андрія Шевченка.

До зали заходить 55-річна секретар РНБО Раїса Богатирьова з 5-річною онукою Марічкою. Дівчинка тримає букет квітів.

— Он Ігор Іваненко, який зламав шию, стрибнувши в річку, але вивчився на юриста і продовжує плавати. А он бачиш трьох дядь? Двоє з них сліпі, а третій не ходить, але вони злітали в далеку Індію до гігантського храму Путта-Парті, — розповідає Богатирьова.

— І я хочу, — вигукує Марічка.

— А он той дядя в окулярах — мільйонер Сергій Григорович. Він придумав комп"ютерні ігри "Сталкер" і "Козаки". Йому ми вручатимемо квіти.

Марічка слухає неуважно, крутиться в кріслі. Каже, що хоче дарувати квіти співачці Анжеліці Варум.

До Богатирьової підходить зять екс-президента Леоніда Кучми — 46-річний Віктор Пінчук із дружиною Оленою Франчук, 37 років.

— Марічка цікавиться, чого вона не виступає на сцені? — каже Богатирьова російською.

Олена Франчук нахиляється та щось шепоче дівчинці.

— Наступного року виступатимеш, — усміхається Богатирьова.

Коли на сцену виходить 15-річний галичанин Андрій Костецький, який без батьків виховує сімох братів і сестер, Олена Франчук починає плакати. Чоловік дає їй серветку.

Для номінантів співають Лоліта, Вєрка Сердючка, Анжеліка Варум. 43-річна Лоліта зізнається, що її розхвилював вчинок водія Миколи Філіпова, який затримав грабіжника банку.

— У вас есть жена? — запитує водія маршрутки зі сцени.

Філіпов хитає головою.

— Я — ваша! — вигукує.

Чоловік зіскакує зі стільця та біжить на сцену, цілує її в щоку.

Біля гримерки Лоліта розповідає Вєрці Сердючці, що відпочивала в Арабських Еміратах.

— Там познайомилася з племінником шейха, який очолює Червоний хрест. Він навчив мене готувати напій "бик-корова". Треба змішати п"ять сильних алкогольних напоїв і дочекатися, доки посиніє. Язик півдня був синій, — обмахується невеличкою пластиковою пляшечкою.

Запитую, що вона п"є.

— Текілу зі спрайтом, — каже. — Коньяк не п"ю, а цей напій гарно йде.

Зізнається, що має виснажливий графік і скоро поїде в тур  Закавказзям. А потім — лікуватися до Китаю, де їй робитимуть голковколювання та масажі.

Із гримерки з написом "Лоліта" виходить працівниця "Нового каналу" — Вікторія з червоною валізою на колесах. Співачка розповідає, що в театр примчалась прямо з аеропорту.

— Зараз їду провідувати матір та доньку. Вона дзвонила, питала, які подарунки їй везу. Я зізналася, що ніяких. Місяць тому  потягом Москва–Київ їй відправила валізу речей, які купила під час гастролей Німеччиною.

Каже, задоволена, що її донька 9-річна Єва живе та навчається в Києві.

— Коли вона жила в Москві, доводилося по дві години простоювати в пробках, щоб дістатися зі школи додому. У Києві викладають краще, ніж у Москві.

Біля дверей Лоліту зупиняє студентка естрадно-циркового училища, її фанатка.

— В вашей жизне есть место подвигу? — запитує.

— Какой подвиг? Я что, космонавт? — стенає плечима співачка.

Сергій Лапоног виходив малюка вагою 490 грамів

14-річні Льоня та Коля Тузенки отримали премію за найшвидше в Європі розв"язання математичних задач. 29-річний Олег Іваненко зі зламаною шиєю встановив світовий рекорд,  пропливши 50 м без подиху. Андрій Костецький, 15 років, виховує сімох менших братиків і сестричок. 58-річний водій маршрутки з Черкас затримав серійного грабіжника банків. Сергій Григорович, 29 років, створив популярні комп"ютерні ігри "Сталкер" та Козаки". Володимир Мнішенко витягнув людину з-під завалів будинку в Дніпропетровську. Сліпі Юрій Войтюк, Володимир Турський і прикутий до візка Олег Полозюк здійснили подорож до Індії. 7-річний Роман Купріянов став лауреатом джазового фестивалю ім. Утьосова в Одесі. Віктор Шилан, 13 років, витягнув із річки сусіда, а Юрій Козацький і Віктор Бовсуновський винесли з охопленої вогнем хати чотирьох дітей та їхню матір. Лікар Сергій Лапоног отримав нагороду за те, що виходив малюка вагою 490 г.

Зараз ви читаєте новину «Олена Франчук розплакалася на врученні премії "Гордість країни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути