вівторок, 27 вересня 2011 07:30

Декоративні кролики вміють цілуватися

Автор: фото: Мирослава МИГИДЮК
  Киянки розглядають англійських міні-кроликів, якими торгують біля столичного метро Житомирська. Тварини виконують 25 команд, їдять вівсянку і овочі
Киянки розглядають англійських міні-кроликів, якими торгують біля столичного метро Житомирська. Тварини виконують 25 команд, їдять вівсянку і овочі

53-річна Галина Єрьоміна біля столичного метро Житомирська продає англійських міні-кролів. У ящику — два білі, рудий і плямистий. 1,5-місячне кроленя вміщається в долонях. Коштує 100 грн.

Їх розглядають студентки.

— Воно підросте, але не дуже. Купати не треба, сам вилизується і вичісується. У їжі невибагливий — суху вівсянку поїв, водою запив і ходить довольний, — розповідає Галина Андріївна.

Вона 10 років розводить міні-кролів. Першу пару купила через інтернет. Зараз тримає 40 тварин.

— А у мене тільки 70 гривень з собою, — дівчина років 20 бере на руки одного.

— Так ограбтє когось знакомого, хто у вас тут поблізості є, — сміється продавець. — Не понравиться, принесете. Буває, беруть погратися, а потім просять забрати назад. Якщо протягом тижня, я забираю і гроші вертаю. Всіх своїх покупатєлєй знаю. Вони потом приходять і розказують, що їхній зайчик уміє.

Може запам'ятати 25 команд.

— На кличку відгукується і встає на задні лапи. Їх нічого спеціального не треба вчити. Вони самі з коліна на коліно перескакують, люблять лапками тарабанити по чомусь, як на барабанчику. Танцюють гарно — морквою, сухариком водите по кругу над носом і кажете "танцюй". Кувиркаються, на плечі залазять. Кажете йому "цьом-цьом", а він вас лизь-лизь. Це вони так усі цілуються. У мене навіть одні клієнти назвали зайця Цьомкою. А мужчина один півроку тому купив. Приходив недавно, розповідав, що кролик йому тапочки приносить та олівці.

Дівчата беруть зайченят у руки, нюхають і перевертають. Хочуть роздивитися стать.

— Він зараз пахне моїм домом і моїми руками, а поживе у вас кілька днів, буде пахнути вами. Я ветлікар, привівки жилєзно всім роблю. Не бійтеся. Беріть кого хочте, вони всі комунікабельні, нєжні і м'які. Женщіни підходили, казали, що мій кролік спить з ними. Говорю, та він же напісяє. Йому треба часто туалєт, кожних 2 часа. Так одна приучила цілу ніч терпіти.

— А глазки всігда будуть голубі? — запитує студентка.

— У них тільки голубі. Красні — це брак, пробиває м'ясна порода. А окрас мішається. Білий папа, чорна мама, а дєтки можуть бути рижі. От бабушєк-дєдушєк передається. 10–12 років живуть, буває і 15.

— У мене кошка є, — відмовляється від покупки жінка років 40.

— Беріть кролика своїй кошці, буде любов-морков і нікакіх дєтєй. Їсть всьо, що на городі росте. Тільки жару не любить, — робить парасолькою тваринам тінь.

— О, я таких в Австрії бачив. Вони там сумашедші гроші стоять, — зупиняється чоловік.

— То купляйте у мене, — відповідає й подає йому кроленя. — У мене їх даже на Велику Британію хотіли взяти оптом, там такі 100 фунтів стерлінгів стоять. Але на цьому бізнес не зробиш. Їх туди не провезеш. У Велику Британію даже ніяка звєзда свою любіму звірюшку не може провезти. Там всьо строго.

Зараз ви читаєте новину «Декоративні кролики вміють цілуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути