пʼятниця, 09 квітня 2010 05:16

Що здивувало приїжджих

Карл ван Гоусен, 69 років, британець. Колишній пілот Королівських повітряних сил, восьмий рік живе в Ужгороді. До України запросила подруга, з якою познайомився в Інтернеті:

— Найбільше вражають плітки і заздрощі. Про мене в Ужгороді кажуть, що я шпигун. Плітки розпускає подруга моєї дівчини. Я називаю її "Радіо-рот". Вона така заздрісна, що це просто неймовірно.


Міхаел Крістьянсен, 21 рік, американець. Працює в Україні як місіонер Церкви Ісуса Христа святих останніх днів:

— Вразили побілені дерева. Зупинилися на трасі: а вони побілені лише від дороги, а з іншого боку — ні. В Україні люди, як апельсин. Зверху тверда шкірка, а всередині м"які й добрі. Американці не такі щирі. Зустрічають з усмішкою, запитують "як ти?". Насправді це маска. Їм байдуже.


Ріад Мустафа, 22 роки, іранець. Вчиться у Вінницькому медуніверситеті. В їхній країні освіта значно дорожча:

— Коли вперше побачив трамвай, думав, що це поїзд серед міста ходить. Уявляв, що люди купують квитки з номером місця і їдуть кудись далеко. Боявся колії переходити. Тепер найбільше люблю трамваї. Вони найсильніші — ніхто не наважується стати перед ними на колії. У нашій країні майже всі люди їздять на власному авто або на автобусах. Трамваїв немає. У вас такі молоді бабушки. Їм по 70–80 років, а вони самі по місту ходять, на базарі важкі сумки носять. За тролейбусами бігають! Багато старих людей працюють. У нас у 60 років удома сидять. Їм діти їсти приносять.


Муса Шиван, 23 роки, сирієць:

— Мене у вінницькому селі навчили копати картоплю. Це так тяжко. Лопата важка, на руках мозолі. Розкидають на різні купи: велика, середня, маленька. Я думав, це машина робить.


Ріші Кумар, 24 роки, індієць:

— На базарі багато м"яса. Три ряди — одне м"ясо продають. Не міг зрозуміти, що це. Я вегетаріанець, як і більшість в Індії. У м"ясному павільйоні погано пахне. Мені від того запаморочилося в голові. Але у вас майже немає спецій. Зате смачний хліб. Спочатку не знав, чого люди в черзі біля кіосків стоять. Думав, делікатес якийсь. Пахне. Друзі розказали, що хліб треба різати і їсти скибками.


Ганс Майєр, 53 роки, голландець. Дружина — українка. Перед одруженням уперше прилетів до нас, в аеропорт "Бориспіль":

— Я був у багатьох країнах, але ніде не отримував такого шоку. Немає вказівників. Якби мене не зустріли, то без знання мови заблукав би. У Криму уперше побачив туалет із дірками замість унітазів. Ще не міг зрозуміти, як може бути зайнятий у ресторані столик, який ми забронювали. Тільки перетинаєш кордон, інспектори зупиняють машину на кожному посту без причини й до всього придираються.

Подобається ваша гостинність. У Голландії не можна без запрошення прийти в гості. Але не розумію, як українці з таким низьким рівнем життя можуть організовувати такі застілля.

Зараз ви читаєте новину «Що здивувало приїжджих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути