вівторок, 14 листопада 2017 06:35

Бандуристка змагалася з арфістами й гітаристами

Автор: ФОТО надане Катериною Малафєєвою
  Киянка Софія Караміа з п’яти років співає в хорі Українського радіо. Із семи — відвідує музичну школу. Грає на бандурі та фортепіано
Киянка Софія Караміа з п’яти років співає в хорі Українського радіо. Із семи — відвідує музичну школу. Грає на бандурі та фортепіано

Київська школярка 11-річна Софія Караміа перемогла в міжнародному музичному конкурсі "Валь Тідоне" в Італії. Грала на бандурі.

— В Італію поїхали після перемог у всеукраїнських мистецьких і хорових конкурсах, — розповідає мати дівчинки Катерина Малафєєва, 40 років. — На міжнародному заході Софія виступала вперше. У фіналі за перемогу боролися 30 музикантів з усього світу. Лише донька грала на бандурі. Змагалася з арфістами й гітаристами. За перемогу отримала мармуровий кубок, грамоту, медаль і можливість відкрити заключний гала-концерт.

Поїздку в Італію оплачували самі. Софія полетіла з бабою. Брала з собою інструмент. Вивезти його за кордон було складно. Дозвільні документи оформлювали довго. Навіть сумнівалися, що потрапимо на конкурс.

Софія Караміа із 5 років співає в хорі Українського радіо. Із 7 — відвідує музичну школу. Вчиться грати на бандурі й фортепіано.

— У школі донька навчається добре, але основні зусилля віддає музиці, — каже Катерина. — Три-чотири рази на тиждень відвідує заняття. Софія переконана, що бандура може бути сучасною і захоплювати молодь. Каже, що це — наймелодійніший з усіх інструментів. Коли розучує черговий твір, говорить: "Послухай, як гарно звучить". Софія часто виступає на концертах, бере участь у конкурсах і фестивалях. Взірцем вважає гурт "Шпилясті кобзарі". Мріє навчати дітей музики.

Зараз ви читаєте новину «Бандуристка змагалася з арфістами й гітаристами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути